15 november 2019

Opleiding 'Let's talk about sex': 20 januari 2020

Praten over seksualiteit met een oudere is niet voor iedere zorgverlener een even evident gegeven. vzw Aditi biedt een opleiding aan voor zorgprofessionelen in woonzorgcentra.

de tuin van voctoria escape room dementie
15 november 2019

De tuin van Victoria: Escape room over dementie

'De tuin van Victoria' is een mobiele escape room over dementie. Mantelzorgers, professionelen en familieleden en het brede publiek, komen door de escape room meer te weten over dementie door zich helemaal onder te dompelen in de ervaring.

15 november 2019

Symposium: Dementie in het WZC - Van diagnose naar zorg

De werkgroep CRAGT van de Huisartsenvereniging organiseert een symposium met als thema: 'Dementie in het WZC: van diagnose naar zorg'.

08 november 2019

Vlaamse Ouderenraad · Lokaal blikt terug op een interessant vierde werkjaar

Al vier jaar neemt Vlaamse Ouderenraad · Lokaal initiatieven die lokale ouderenraden nog beter ondersteunen in hun werking. In dit jaarverslag blikken we terug op de activiteiten en realisaties van het afgelopen werkjaar.

Mother
08 november 2019

Aanbod: organiseer een vertoning van de documentaire ‘Mother’

In de Thaise stad Chiang Mai bestaat een unieke residentie voor Europeanen met Alzheimer. De bewoners worden er door Thaise verzorgers intensief en liefdevol begeleid in de laatste fase van hun leven. De Belgische regisseur Kristof Bilsen volgt de Thaise Pomm, die zich ontfermt over de Zwitserse Elisabeth. Elisabeth en Pomm hebben een nauwe band. Pomm leeft bovendien noodgedwongen ver weg van haar drie kinderen om financieel voor hen te kunnen zorgen, en dat weegt zwaar op haar gemoed. De film brengt verhalen van zowel verzorgers als de familie van mensen met dementie.

Puzzel openbaar vervoer
08 november 2019

Enquête ‘Uw vervoer, een hele toer’

Wat doe je als je je wil verplaatsen, maar zelf geen vervoermiddel hebt? Zou je gebruik maken van andere vervoermiddelen in je buurt? Is je verplaatsingsverhaal er één van weinig kilometers, maar vaak van veel gepuzzel? Deze enquête van Beweging.net bevraagt het verplaatsingsgedrag en de -behoeften van inwoners in Vlaams-Brabant. Door de enquête in te vullen, kan er gezocht worden naar een geschikt(er) vervoersaanbod in je buurt.

Medicatie
08 november 2019

Voorschriften nog slechts drie maanden geldig

Sinds 1 november 2019 blijven voorschriften voor geneesmiddelen nog slechts drie maanden geldig De voorschrijvende arts krijgt wel de mogelijkheid om die termijn in te korten, of te verlengen tot maximaal een jaar.

08 november 2019

Studiedag ‘Madame, madame, madame,….’: 9 december 2019

Op maandag 9 december 2019 organiseert ECD Paradox de studiedag “Madame, madame, madame,….’. Die dag gaan ze op zoek naar de betekenis van gedrag bij personen met dementie.

Toolbox dementie
08 november 2019

Toolbox dementie: ringmap boordevol info om een dementievriendelijke thuisomgeving te creëren

Vaak is die vertrouwde omgeving niet aangepast aan de noden van mensen met dementie. En zorgverstrekkers en naasten weten ook niet altijd goed hoe ze mensen met dementie in de thuissituatie optimaal kunnen ondersteunen.

e-health monitor
25 oktober 2019

Oproep: wat verwachten burgers en zorgverleners van eGezondheid?

Hoe kunnen we onze e-Gezondheidstoepassingen verder verbeteren? Om die vraag te beantwoorden, lanceert de overheid de eHealthMonitor 2019. De monitor peilt naar de praktijkervaringen van zorgverleners en patiënten bij hun gebruik van digitale toepassingen in de zorg.