Kronkels
14 september 2018

Ondersteuningsgroep ‘Afscheid dat verbindt’: 23 oktober 2018

De ondersteuningsgroep 'Afscheid dat verbindt' brengt zorgverleners uit woonzorgcentra samen. De groep zoekt hoe bewoners verhalen over hun leven kunnen vertellen en kunnen praten over het afscheid van dat leven. Ook inspireren ze elkaar om deze verhalen creatief uit te werken tot een verbindend instrument voor de bewoner en zijn/haar naasten. De ondersteuningsgroep komt samen gedurende vijf namiddagen tussen oktober 2018 en april 2019.

Plantjesweekend
14 september 2018

Plantjesweekend Kom op tegen Kanker: 14-16 september 2018

Kom op tegen Kanker organiseert elk jaar een Plantjesweekend. Op 14, 15 en 16 september 2018 vindt de 24ste editie plaats. En ook jij kan opnieuw de campagne, het kankeronderzoek en steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten steunen.

14 september 2018

Opleiding 'Het nieuwe erfrecht’: 29 november 2018

Erven gaat wel eens gepaard met conflicten. De uitdagingen zullen groter worden nu het nieuwe erfrecht (inwerkingtreding 1 september 2018) meer vrijheid toekent aan de erflater. Ook binnen het gezin zorgt de nieuwe wet voor nieuwe dynamieken, maar misschien ook voor nieuwe conflicten.

Uitnodiging
14 september 2018

Uitnodiging 'Samen sterk voor ouderen in beweging': 26 oktober 2018

Ouderen zijn de bevolkingsgroep die het minst beweegt en toch willen vele ouderen actief en gezond ouder worden.  Hoe kan je als Vlaamse middenveldorganisatie uit eender welke sector je steentje bijdragen? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat alle neuzen uit verschillende sectoren in dezelfde richting wijzen en er samenwerkingsverbanden ontstaan?
 
 

 

VAPH
07 september 2018

Actrice Nora Tilley pleit voor tegemoetkomingen VAPH boven 65 jaar

Actrice Nora Tilley, bekend van onder andere ‘De collega's’, lijdt aan de ongeneeslijke neurologische ziekte ALS. Ze kreeg de diagnose in april van dit jaar na een lange periode van doktersbezoeken en onzekerheid. Nu wil ze zich inzetten voor de toekomst van lotgenoten, want als 65-plusser botst ze op discriminerende leeftijdsgrenzen.

Zilver aan zet
07 september 2018

Zilver aan Zet - ouder worden met een positieve gezondheid: 11 oktober 2018

Cera & LUCAS KU Leuven organiseren op 11 oktober 2018 een tussentijds event rond het project ‘Zilver aan Zet’. Gedurende drie jaar krijgen 8 projecten uit Vlaanderen en Brussel die zich richten tot kwetsbare ouderen, steun van Cera. Elk project vertrekt vanuit de sterkes van ouderen, ondanks de beperkingen die ze ervaren.

Happy Aging Day
07 september 2018

Happy Aging Day: 18 oktober 2018

Happy Aging Day heeft alles te maken met innovaties in de gezondheidszorg. Laat je inspireren door topsprekers, ontdek de laatste nieuwe innovaties op de innovatiemarkt of bezoek gevestigde organisaties actief in de zorgsector op de business lounge. Verder krijg je ook de kans om in gesprek te gaan met mensen uit de zorgsector.

KCE
07 september 2018

Oproep: dien een studievoorstel in voor het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg

Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) bereidt momenteel zijn onderzoeksprogramma voor 2019 voor. Iedereen, zowel burgers als organisaties en instellingen met interesse in de gezondheidszorg, kan een voorstel voor een studie indienen.

Voor de mannen
07 september 2018

Ouderen volop in de kijker tijdens nieuw TV-seizoen

De VRT trekt dit najaar de kaart van ouderen. Afgelopen week startten zowel op één als op Canvas boeiende programma’s. Lieve Blanquaert trekt in haar programma ‘Last Days’ de wereld rond om te ondervinden hoe men omgaat met het ouder worden en de dood. Xavier Taveirne gaat in ‘Voor de mannen’ op bezoek bij de eerste generatie mannen, zoals Will Ferdy, die zich durfden te outen als homo.

Lees je mee(r)’?
31 augustus 2018

Studiedag ‘Lees je mee(r)’?: 19 september 2018

Op de studiedag van Lees je mee(r)? toont het Lezerscollectief samen met haar partners hoe ouders en grootouders, buurtwerkers, bibliotheekmedewerkers, leerkrachten, …  een rol kunnen spelen in de realisatie van een goed leesklimaat. Want iedereen in de nabijheid van kinderen heeft de belangrijke rol om het samen lezen te stimuleren.