Info & gebruik

Om foto’s in te zamelen, organiseerde de Vlaamse Ouderenraad in 2014 een grootschalige fotowedstrijd: ‘Oud in the picture’. Meer dan 400 amateurfotografen, organisaties en andere geïnteresseerden stuurden 2600 foto's in.

 

De jury selecteerde vier winnaars die 'het leven zoals het is' verbeelden: werk, vrije tijd en engagement zijn door elkaar verweven. De derde plaats werd gedeeld door Roger Certyn en Robert Boons. Hun foto's hebben respectievelijk aandacht voor het vrijwilligersengagement van ouderen en samen genieten. De tweede plaats was voor Anne-Marie Heirbaut wiens foto gezelligheid en vriendschap uitstraalt. De winnaar van de fotowedstrijd was Johan Boonefaes. Zijn foto laat zien dat ouderen actief en zelfs sportief zijn. De jury maakte dus een positieve keuze: foto's die levensvreugde in zich hebben.

 

Uit de ingezonden foto’s werden honderden beelden geselecteerd voor de fotodatabank die vanaf 1 oktober 2014 in gebruik is, conform de wetgeving op vlak van auteursrecht. De Vlaamse Ouderenraad vult deze databank regelmatig aan met nieuwe beelden. Je kan ook nog steeds foto's insturen ter aanvulling van de fotodatabank.
 

Ben je op zoek naar foto's die ouderen in the picture zetten? Heb je zelf beelden die ouderen in the picture zetten?
  1. Doorzoek de categorieën en maak je fotokeuze;
  2. Klik op 'Vraag deze foto aan in hoge resolutie', vul het formulier in en verklaar je akkoord met het gebruiksreglement;
  3. Wacht op goedkeuring van de Vlaamse Ouderenraad;
  4. Na goedkeuring verkrijg je de foto('s) in hoge resolutie en kan je deze gebruiken voor het vermelde doeleinde.
  1. Lees het toevoegreglement;
  2. Vul het toevoegformulier in, handteken het en bezorg het ons samen met je foto('s) via e-mail of WeTransfer aan
    fotos@vlaamse-ouderenraad.be;
  3. Indien je foto('s) voldoen aan de voorwaarden, worden ze in de fotodatabank geplaatst.