Gezond Leven doet zijn boekje open over 2018

gezond leven

Het Vlaams Instituut Gezond Leven publiceert zijn jaarverslag van 2018. Je vindt er meer informatie over de campagnes en het bereik ervan. De rode draad doorheen het jaar is hun ambitie om alle Vlamingen te motiveren en warm te maken voor een gezonder en beweeglijker leven. De aandacht van Gezond Leven ging in 2018 ook naar ouderen.

Zo won Joske Van Bos, 98 jaar, de prijs voor oudste deelnemer van de 10 000-stappenclash. Het geheim van een lang leven zit volgens haar in beweging. “Ik ga blijven stappen, tegen de stijve benen, aldus Joske.

Samen met de Vlaamse Ouderenraad publiceerde Gezond Leven de visienota ‘Samen sterk voor ouderen in beweging’.  De brochure bundelt aanbevelingen en dient als gemeenschappelijk werkkader en inspiratie voor Vlaamse middenveldorganisaties uit verschillende sectoren. Het is de eerste keer dat inzichten over ouderen en beweging in de brede betekenis zijn gebundeld. Lees de brochure hier online. Geïnteresseerden kunnen de brochure aanvragen via info@vlaamse-ouderenraad.be.

Verder vind je ook info over de procesbegeleiders in woonzorgcentra. Alle woonzorgcentra kunnen gratis een ‘procesbegeleiders’ inschakelen. Zij helpen de centra bij het aanpakken van belangrijke uitdagingen. Concreet werken ze rond vier thema’s: mondgezondheid, ondervoeding, val- en fractuurpreventie en gebruik van psychofarmaca.

Het volledige jaarverslag kan je hier bekijken.