Oproep: Toegankelijke privéverzekeringen nog lang geen recht voor kankerpatiënten

Kom op tegen kanker

De Kankerlijn van Kom op tegen Kanker wordt vaak gecontacteerd over verzekeringskwesties. Het gaat vooral om problemen met schuldsaldo- en hospitalisatieverzekeringen, maar ook met de verzekering gewaarborgd inkomen en de reisverzekering. (Ex-)patiënten ervaren dan problemen met een verhoogde premie, uitsluiting van bepaalde kosten of aandoeningen, een wachttijd of een weigering van de verzekering. Daarom wil Kom op tegen Kanker zo veel mogelijk getuigenissen verzamelen om inzicht te krijgen in de problematiek.

Op deelvandeoplossing.be kunnen (ex-)patiënten en hun naasten vanaf vandaag hun ervaringen neerschrijven, eventueel anoniem.

Ben of ken je een (ex-)kankerpatiënt met ervaringen met privéverzekeringen of verzekeraars? Deel dan je verhaal. Zo kan Kom op tegen kanker verbetervoorstellen formuleren en in dialoog gaan met de overheid en de verzekeringssector. Want ook kankerpatiënten hebben recht op betaalbare financiële bescherming.

Meer informatie

Krijg je graag ondersteuning bij het invullen van de enquête of heb je nog vragen, dan kun je de Kankerlijn bellen op het gratis nummer 0800 35 445 (elke werkdag van 9 tot 12u en van 13 tot 17u). Je kunt ook een e-mail sturen naar kankerlijn@komoptegenkanker.be.