'Natuur in je buurt': subsidies voor projecten die het welzijn bevorderen

Natuur

Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid lanceert een nieuwe projectoproep ‘Natuur in je buurt’. Deze trekt dit jaar volledig de kaart van projecten die de brug maken tussen natuur en de bevordering van onze gezondheid. Nieuw is dat nu ook verenigingen of organisaties zoals zorginstellingen projecten kunnen voorstellen.

Focus op welzijn,  zorg en toegankelijkheid

Met de projectoproep gaat Natuur en Bos op zoek naar vernieuwende groenprojecten die bijdragen aan het welzijn van de bevolking. Daarnaast worden ook projecten die de werking van zorginstellingen mee ondersteunen erkend. Het creëren van zorggroen, goede uitgewerkte groene oases rond zorgcentra, zorgt voor betere herstelkansen. Als laatste ligt de klemtoon op projecten die tegemoet komen aan de noden van specifieke doelgroepen, zoals bijvoorbeeld slechtzienden en rolstoelgebruikers.

Lokale besturen, organisaties en verenigingen

Anders dan bij de voorbije projectoproepen ‘Natuur in je Buurt’, is dat nu naast lokale overheden ook verenigingen of organisaties een project kunnen indienen. Op die manier worden verschillende actoren, elk vanuit hun eigen specialisatie, gestimuleerd om beloftevolle projecten te realiseren. Ook samenwerkingsverbanden kunnen projecten indienen. Dat kan tot 15 september.

Projecten worden bij goedkeuring minimaal voor 15 000 euro gesubsidieerd. De maximale financiële tegemoetkoming bedraagt 150 000 euro.

Praktische informatie

De selectiecriteria voor de projectvoorstellen en een meer uitgebreide infobundel met uitgewerkte voorbeelden en suggesties vind je hier.

Het project moet uiterlijk op 15 september 2019 ingediend zijn.