Gezocht: straffe verhalen over zorgjobs

Straffe verhalen over zorgjobs

Tegen 2021 komen er meer dan 32 000 jobs bij in de Vlaamse zorg- en welzijnssector, terwijl er nu al veel handen tekort zijn. Het wordt een gigantische uitdaging om al die plaatsen ingevuld te krijgen. Hoog tijd dus om nieuwe mensen warm te maken voor de zorgsector. Daarvoor gaat de Vlaamse zorgambassadeur op zoek naar straffe verhalen van zorgprofessionals.

Als zorgprofessional kom je elke dag met straffe verhalen thuis. Probeer je al meer dan een maand die 95-jarige bewoner met schaken te verslaan? Begeleidde je collega een gezin met een vierling tijdens de kraamzorg? Zorg mee voor de toekomst van de zorg, deel je straffe verhalen en help mee jongeren warm maken voor een job in de zorg- en welzijnssector.

Hoe doe je dat? Bezorg de zorgambassadeur een filmpje waarin je je strafste, speciaalste of spannendste verhaal vertelt. Kort of lang, binnen of buiten gefilmd, bewerkt of niet, dat maakt allemaal niet uit. Elk filmpje is een stap dichter naar een nieuwe enthousiasteling in de zorg- en welzijnssector. Je filmpje bezorgen kan via deze link.

Toon dat je trots bent op je zorgjob en verras met je video! De makers van de vijf leukste filmpjes worden getrakteerd op een lunch met minister van Welzijn, Jo Vandeurzen.

Meer informatie over een job in de zorg, de opleidingen, inleefmomenten, etc kan je vinden op de website ikgaervoor.be.