50-plusser? Hoe vaak beweeg jij?

Bewegingsbank

IPitup ontwikkelde eerder al een beweegpakket om meer volwassenen in beweging te krijgen. Nu krijgt de organisatie de kans om via het Europese CrossCare-traject te werken aan een aangepast beweegpakket voor ouderen. Het voornaamste doel is ouderen langer fysiek actief te laten zijn in hun eigen woonomgeving en daarbij staat preventie centraal, zoals het voorkomen van chronische aandoeningen en valpreventie.

Hoe vaak, waar en wanneer bewegen 50-plussers? Vul nu de vragenlijst in.

Iedereen is overtuigd dat ‘meer bewegen’ een positief effect heeft op de gezondheid en kwaliteit van leven, en dat hierdoor het zorggebruik en de zorgkosten verlaagd kunnen worden. Ondanks het aanbod aan sportclubs, beweegtuinen en een ruime waaier aan apps, beweegt nog steeds 25% van de Europeanen onvoldoende. Het ‘CrossCare’-traject wil daar verandering in brengen en werkt daarvoor samen met IPitup.

Vul de vragenlijst in

De vragenlijst peilt naar het beweegpatroon van 50-plussers in Vlaanderen en Nederland. Deelnemen duurt ongeveer 20 minuutjes. De vragenlijst is anoniem en alle antwoorden worden vertrouwelijk behandeld.

Tot 5 augustus kan je deze vragenlijst nog invullen.

Meer informatie

-        CrossCare-traject

-        IPitup-beweegbank