Studiedag ‘Tubbemodel als inspiratie in woonzorgcentra’: 22 oktober 2019

 Een-huis-waar-het-goed-wonen-en-werken-is

Hoe maak je van een woonzorgcentrum een aantrekkelijke, aangename en functionele plek voor bewoners, voor hun familie en voor het personeel ? Hoe zorg je dat participatie, autonomie en relatiegerichte zorg centraal staan? Drie woonzorgcentra gingen na een oproep van de Koning Boudewijnstichting aan de slag met het tubbemodel in Vlaanderen. Na evaluatie is het resultaat duidelijk positief. Directeurs, medewerkers en bewoners delen hun ervaring ter inspiratie.

Het tubbemodel

Tubbe is een organisatie- en beheersmodel dat in diverse woonzorgcentra in een landelijke gemeente in het westen van Zweden wordt toegepast.Een woonzorgcentrum dat werkt met het tubbemodel is een aantrekkelijke, aangename en functionele plek, waar ouderen voluit hun leven kunnen leiden en daar zelf over beslissen. Een Tubbe-huis is ook meer dan een werkplek: het is voor het personeel een fijne en motiverende plaats en het biedt een omgeving die iedereen aanmoedigt om een tandje bij te steken. De capaciteiten van alle mensen worden er gewaardeerd en ingezet.

In deze brochure van de KBS worden onder andere de basisprincipes van het model voorgesteld, krijg je zicht op de beleving van de bewoners en worden ervaringen en tips verzameld van woonzorgcentra die al met het tubbemodel aan de slag gingen. De brochure besteedt ook veel aandacht aan hoe je zelf met het tubbemodel aan de slag kan gaan. Kortom, een boeiend en inspirerend document!

Programma

Klik hier om het programma te raadplegen.

Datum

Dinsdag 22 oktober 2019 van 13.30 tot 17 uur.

Waar?

Provinciehuis Leuven
Provincieplein 1
3010 Kessel-Lo (Leuven)

Inschrijven

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dat doe je hier.