‘Blijf valangst de baas’ Train-de-trainer opleiding voor hulpverleners: 5 en 12 december 2019

Valangst

Zo’n 1 op 2 ouderen personen hebben angst om te vallen en vermijden daarom activiteiten. Hierdoor belanden ze in een vicieuze cirkel waarbij spierkracht, evenwicht en mobiliteit afnemen, wat ervoor zorgt dat de kans op een val toeneemt. Het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie organiseert daarom een de opleiding ‘Blijf valangst de baas’. Hiervoor zoeken ze nog train-de-trainers.

Hulpverleners als trainers

De train-de-trainer heeft als doel hulpverleners op te leiden tot trainer van deze cursus. Naast kennis van de cursus, focust de train-de-trainer daarom vooral op het aanleren van vaardigheden. Na deze eendaagse opleiding, zal je ouderen kennis en vaardigheden aanleren om minder valangst te ervaren en meer te bewegen.

Ontdek hier het volledige dagprogramma van de cursus.

Data en locaties

Deze ééndaagse training zal op 1 of 2 verschillende locaties aangeboden worden, afgestemd op de meerderheid van de cursisten.

  • Donderdag 5 december: AC Portus, Keizer Karelstraat 1, 9000 Gent
  • Donderdag 12 december: Kapucijnenvoer 37, 3000 Leuven

Inschrijven

Ben je hulpverlener en wil je de cirkel van valangst doorbreken? Schrijf je hier in als train-de-trainer. Dat kan tot 31 oktober 2019.

Meer informatie

Heb je vragen of twijfel je of jouw profiel in aanmerking komt? Neem dan gerust contact op met het EVV via expertisecentrum@valpreventie.be of  016 32 00 51.