Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Ouderenweekbrochures

Ouderenweek 2018 – inspiratiegids
Tijdens de Ouderenweekcampagne van 2018 zetten we ouderen die een actieve rol spelen in hun buurt centraal. Ouderen hechten namelijk veel waarde aan hun buurt. Zij hebben een grote interesse in de dingen die er zich afspelen en ze engageren zich graag om de handen uit de mouwen te steken. Ze zijn een onmisbare speler, een sleutelfiguur, een bruggenbouwer, een actieve schakel. Die rollen willen we tijdens de Ouderenweek verkennen, in beeld brengen en stimuleren.
 
Ouderenweek 2017: doe-gids 'Cultuur verbindt!'
De Ouderenweek vindt plaats tussen 20 en 26 november. Dit jaar zet de Vlaamse Ouderenraad de verbinding en samenwerking tussen verschillende generaties en culturen in de kijker. We zoomen in op sociaal-culturele activiteiten die mensen doen samenkomen en verbinden. En vooral: waarbij ouderen zelf bruggen bouwen met andere generaties en culturen. Naast een inspiratiegids is er nu ook een doe-gids.
 
Ouderenweek 2017: inspiratiegids 'Cultuur verbindt!'
Tussen 20 en 26 november 2017 is er opnieuw de Ouderenweek. Dit jaar moedigt de Vlaamse Ouderenraad ouderenverenigingen, lokale ouderenraden en organisaties aan om initiatieven te nemen die mensen verbinden.
 
Ouderenweek 2016: Samen de drempel over – cultuurparticipatie op latere leeftijd
Cultuurparticipatie op latere leeftijd, dat is waar de Ouderenweekcampagne om draait in 2016. Tussen 21 en 27 november organiseren ouderenraden, ouderenverenigingen, ... heel wat activiteiten binnen dit thema. De helft van de ouderen participeert aan cultuur, wat betekent dat de andere helft dat niet doet, onder andere omdat zij drempels ervaren. Nochtans heeft culturele participatie een belangrijk aandeel in het actief en zinvol ouder worden. Het is voor ouderen een bron van expressie, en zingeving en heeft een positieve impact op de fysieke gezondheid, het psychisch welzijn en de sociale cohesie.
 
Ouderenweek 2015: Ouderen in vervoer(ing)
Rond het Ouderenweekthema van 2015 ‘Mobiliteit en Openbare ruimte’ stelde de Vlaamse Ouderenraad een brochure samen met inspirerende voorbeelden en achtergrondinformatie.
 
Communicatiewaaier
Tijdens de provinciale themadagen van 2014 stelde de Vlaamse Ouderenraad de Communicatiewaaier voor: een instrument waarmee ouderenverenigingen en –adviesraden aan de slag kunnen om de communicatie met het beleid, ouderen en andere organisaties te optimaliseren.
 
Ouderenweek 2013: Leeftijdsvriendelijke gemeente: een hefboom voor actief ouder worden
De Vlaamse Ouderenraad stelt je graag de nieuwe brochure ‘Leeftijdsvriendelijke gemeente: een hefboom voor actief ouder worden’ voor. In de brochure vind je inhoudelijke informatie over leeftijdsvriendelijke gemeenten, heel wat praktijkvoorbeelden, een methodiek en wedstrijd! De Vlaamse Ouderenraad wil via de Ouderenweekcampagne de lokale ouderenadviesraden, ouderenverenigingen, lokale dienstencentra, woonzorgcentra … stimuleren en inspireren om in hun gemeente leeftijdsvriendelijke initiatieven op te zetten.
 
Ouderenweek 2012: Actief ouder worden, een leven lang

 
Ouderenweek 2011: GOED WONEN van LEVENSbeLANG!
De Ouderenweek van 2011 gaat door van 21 november tot en met 27 november.
 
Ouderenweek 2010: Armoede treft 1 op 5 ouderen
In 2010 vindt de Ouderenweek plaats van 15 november tot en met 21 november.
 
Ouderenweek 2009: Iedere rol betekenisvol
In 2009 vindt de Ouderenweek plaats van 16 november tot en met 22 november.
 
Ouderenweek 2008: Uitgebold? Ingerold!
Van 17 tot 23 november 2008 stond de Ouderenweek in het thema van de rollen van de ouderen in een vergrijzende maatschappij.
 
Ouderenweek 2007: Generaties verschillen? Ontmoeting verrijkt!
De Ouderenweek liep van 19 tot en met 25 november. Terwijl de Ouderenweekbrochure van 2006 ‘Anders is ook mooi – omgaan met verscheidenheid’ een eerste ontmoeting was met het thema diversiteit, gaat het OOK-Vlaamse Ouderenraad met deze brochure een stapje verder.
 
Ouderenweek 2006: Anders is ook mooi - omgaan met verscheidenheid
Van 20 tot en met 26 november stond de Ouderenweek in het thema van verscheidenheid
 
Ouderenweek 2005: Ouderen plannen mee
Tijdens de ouderenweek van 21 tot 27 november staat het Ouderenbeleidsplan centraal.
 
Ouderenweek 2004: Veiligheid, een basisrecht!
Van 15 tot 21 november 2004 stond de Ouderenweek in het thema van de veiligheid.
 
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring