Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadOproepen

Gezocht: 26 geriatrische afdelingen die de levenseindezorg willen verbeteren
FotoHet zorgprogramma ‘Laatste levensdagen voor de geriatrie’ helpt om kwaliteitsvolle levenseindezorg te verstrekken tijdens de laatste levensdagen van patiënten in ziekenhuizen. Symptomen kunnen aangepakt worden en het comfort kan verbeteren tijdens de stervensfase. Dankzij financiering van Kom op tegen Kanker kunnen 26 geriatrische afdeling tussen 2018 en 2020 het zorgprogramma gratis invoeren.
 
Al meer dan 35 woonzorgcentra en lokale dienstencentra dragen bij aan leeftijdsvriendelijke verkiezingen. Jij ook?
FotoOp 14 oktober 2018 trekken we naar de stembus voor de lokale verkiezingen. Op die dag worden de politieke kaarten dus opnieuw geschud, en kan elke burger mee zijn stempel drukken op het beleid van morgen. Hoewel, elke burger? Nog steeds krijgen tal van ouderen met zorgnoden automatisch doktersbriefjes en volmachtformulieren toegeschoven. Dat gebaar is vaak goed bedoeld, maar lang niet altijd écht nodig. Daarom doet de Vlaamse Ouderenraad samen met verschillende partners een oproep.
 
Oproep: Hoe ervaar jij de toegankelijkheid van publieke gebouwen in Vlaanderen? Jouw mening telt!
FotoWie in Vlaanderen een publiek gebouw wil bouwen of verbouwen, moet bij de bouwaanvraag rekening houden met enkele toegankelijkheidsvoorwaarden. De bedoeling is om het gebouw voor iedereen beter bereikbaar, toegankelijk en bruikbaar te maken, zowel voor personen met als zonder handicap. Deze regelgeving bestaat al 8 jaar. Inter evalueert nu de Vlaamse toegankelijkheidsregelgeving. Hiervoor polsen zij ook naar jouw mening en ervaring.
 
Oproep: deelnemers voor onderzoeksproject Dementie? Beweeg!
FotoIn het onderzoeksproject Dementie? Beweeg! stimuleert hogeschool UC Leuven-Limburg beweging bij ouderen met dementie. Om de beweegprogramma’s die ze ontwikkelden te testen, zoeken de onderzoekers mensen met beginnende dementie.
 
Gezocht: ouderen die sleutelmoment meemaken
Foto‘Het gezin’ is een tv-programma op één. Het programma volgt verschillende gezinnen in een bijzondere periode. In 2017 zagen kijkers veel mooie momenten bij 8 gezinnen. Soms ontroerend en emotioneel, soms absurd en grappig, maar vooral authentiek, herkenbaar en respectvol. Voor het tweede seizoen zijn de programmamakers opnieuw op zoek naar gezinnen, en ze zoeken daarvoor ook ouderen. Sta jij voor boeiende tijden? Stel je dan kandidaat.
 
Oproep: Europese uitwisseling tussen sportclubs
FotoSport Vlaanderen organiseert, in het kader van de Europese Week van de Sport, de actie ‘Maand van de Sportclub’. Via deze actie willen ze zoveel mogelijk clubs motiveren om van 1 tot 30 september de deuren te openen voor het grote publiek.
 
Oproep: evaluatie Meer Mobiele Lijn
FotoDe Lijn maakt werk van de verbetering van de toegankelijkheid van haar openbaar vervoeraanbod, onder andere met de proefprojecten ‘Meer Mobiele Lijn’. Ze vinden het belangrijk om in de evaluatie hiervan ook jouw mening en ervaringen mee te nemen. Je kan deelnemen aan een bevraging.
 
Oproep: doe mee aan de werkgroep e-inclusie van VVSG en Mediawijs
FotoVVSG en Mediawijs starten opnieuw met de werkgroep e-inclusie. Daarin worden ervaringen rond e-inclusie op (boven)lokaal niveau gedeeld: steden, gemeenten en organisaties die getuigen, demonstreren en uitwisselen over hun projecten. Het is de bedoeling om goede praktijken en initiatieven op het vlak van e-inclusie te detecteren en te ontsluiten, hierover te communiceren, tools te verkennen, mogelijkheid te geven voor input en feedback en om op vraag specifieke gezamenlijke initiatieven op te zetten. Heb jij kennis van zaken? Neem dan zeker mee deel.
 
Oproep: Wedstrijd ‘Jong en oud in Gent’
FotoDe jaarlijkse wedstrijd ‘Jong en Oud in Gent’ is een gezamenlijk initiatief van Stad en OCMW Gent en beloont initiatieven die jong en oud samenbrengen. Die activiteiten leiden tot meer wederzijds respect en begrip en maken van Gent een leeftijdsvriendelijke stad. Neem deel met jouw initiatief.
 
Oproep: Perspekt zoekt kwaliteitsauditeurs voor Vlaamse WZC
FotoVoor de implementatie van PREZO Woonzorg certificering in Vlaanderen zoekt Perspekt enthousiaste en inspirerende auditeurs die een eigentijdse visie hebben op de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening aan mensen die afhankelijk zijn van (langdurige) zorg. Professionals die het aandurven om in een korte tijd een oordeel te vormen over de door de zorgvoorziening geleverde kwaliteit en die in staat zijn hun oordeel krachtig te onderbouwen. De audits zullen in Vlaamse woonzorgcentra worden uitgevoerd.
 
Oproep: 60-plussers die (opnieuw) willen studeren
FotoProductiehuis Warner Bros is voor een nieuw televisieprogramma op zoek naar 60-plussers die opnieuw of voor het eerst willen verder studeren. Ben jij leergierig en droom je ervan om een jaar lang een studie aan te gaan op de Hogeschool of Universiteit? Wil je je helemaal onderdompelen in het studentenleven en zie je het zitten om daarvoor op kot te gaan, samen te wonen met andere studenten of heen en weer te pendelen naar school? Vind je het niet erg om op televisie te komen? Dan is dit je kans.
 
Oproep: Straffe verhalen over zorgjobs
FotoTegen 2021 komen er meer dan 32 000 jobs bij in de Vlaamse zorg- en welzijnssector, terwijl er nu al veel handen tekort zijn. Het wordt een gigantische uitdaging om al die plaatsen ingevuld te krijgen. Hoog tijd dus om nieuwe mensen warm te maken voor de zorgsector. Daarvoor gaat de Vlaamse zorgambassadeur op zoek naar straffe verhalen van zorgprofessionals.
 
Oproep: Vraag voor de wetenschap?
FotoWetenschap zit overal: van de virussen in ons bloed, het eten op ons bord of de files op de weg, wetenschap doet er onderzoek naar. Maar van welke vragen lig jij soms wakker? En kan de Vlaamse wetenschap er een antwoord op bieden? Dat willen verschillende organisaties te weten komen tijdens de campagne ‘Vraag voor de wetenschap’. Tussen 17 april en 27 mei roepen ze zoveel mogelijk Vlamingen op om hun vragen voor de wetenschap in te dienen op vraagvoordewetenschap.be. Op welke vraag wil jij dat de wetenschap in Vlaanderen een antwoord biedt?
 
Schrijf mee aan 101 ideeën voor zinvolle dagbesteding in WZC
FotoMet een grote ‘inzamelactie’ van leuke en zinvolle ideeën voor activiteiten en tijdsbesteding in woonzorgcentra, wil vzw Optimum C de creativiteit en inspiratie vanuit het werkveld bundelen. Hoe zorg je er voor dat bewoners in WZC – ondanks alle omstandigheden – mooie momenten beleven en hun dagen zinvol kunnen doorbrengen? Deel je idee.
 
Last van teveel regels in het vrijwilligerswerk?
FotoDe Vlaamse overheid maakt werk van een Vlaams Gecoördineerd Vrijwilligersbeleid. De bedoeling is om de ondersteuning in het vrijwilligerswerk te verbeteren. Een van de thema's die aangepakt worden, is 'regulitis'. Heb jij last van teveel regels in het vrijwilligerswerk? Zie je dingen die eenvoudiger kunnen? Of valt dat allemaal wel mee? Geef je mening.
 
Oproep: Ouderen die mee willen nadenken over ‘slimme’ kledij
FotoHet Europees onderzoeksproject Maturolife onderzoekt hoe thuiswonende ouderen geholpen kunnen worden door kledij met kleine elektronica in verwerkt, die bijvoorbeeld hun hartslag meet of registreert wanneer ze onwel zijn. Daarvoor zijn ze op zoek naar 65-plussers en mantelzorgers die willen deelnemen aan een workshop waarin in kleine groepjes nagedacht wordt rond ‘slimme’ kledij, schoenen en meubelen.
 
Wat doet er voor jou toe? What matters to you? campagne 2018
FotoOp 6 juni 2018 is het de internationale ‘What Matters to you’-dag. Vlaanderen neemt voor de tweede keer deel, samen met 30 andere landen. Zorgverleners en hun teams zetten zich op die dag extra in om oog en oor te hebben voor de kleine dingen die belangrijk zijn voor de mensen aan wie ze zorg verlenen, hun familie en omgeving.
 
Oproep: interview rond intimiteit en seksualiteit bij oudere weduwen
Masterstudente Florence Morreel (KU Leuven) werkt aan een onderzoek rond intimiteits- en seksualiteitsbeleving bij weduwen. Gezien oudere vrouwen hierbij vaak een vergeten doelgroep zijn, wil ze dieper ingaan op hun noden en behoeften op vlak van intimiteit. Wat verstaan zij onder intimiteit en seksualiteit? Hoe beleven zij die of willen zij die beleven? En welke factoren hebben hier een invloed op? Voor haar onderzoek is ze op zoek naar vrouwen vanaf 65 jaar, wiens partner overleden is, die openstaan voor een persoonlijk gesprek.
 
Evaluatie Meer Mobiele Lijn
FotoDe Lijn maakt werk van een verbeterde toegankelijkheid van haar openbaar vervoeraanbod, onder andere met proefprojecten ‘Meer Mobiele Lijn’. Ze vinden het belangrijk om in de evaluatie ook jouw mening en ervaringen mee te nemen. Je kan deelnemen aan een bevraging.
 
Oproep: #ZorgLokaal begint bij jou
FotoIn de zorg draait het om mensen. En goeie zorg begint dichtbij, in de eigen gemeente. Ben jij daar ook van overtuigd? Word dan mee ambassadeur van #ZorgLokaal, een campagne van de vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). In ruil krijg je inspiratie- en communicatiemateriaal.
 
Oproep: personen met dementie en huisdieren
FotoMet de oproep ‘personen met dementie en huisdieren’ wilt de Koning Boudewijnstichting projecten ondersteunen die de nadruk leggen op de positieve rol die huisdieren kunnen spelen bij personen met dementie. Het gaat specifiek over projecten die een bijdrage leveren aan de interactie tussen huisdieren en mensen om het welzijn te bevorderen.
 
Oproep: onderzoek over de pensioenafdeling van de Federale Overheidsdienst
Marnick Vekemans, student master meertalige communicatie aan de KU Leuven, wil de pensioenafdeling van de Federale Overheidsdienst bewust maken van hun schrijfstijl. Die is namelijk niet altijd afgestemd op de groep gepensioneerden waar ze zich op richten.
 
Oproep: onderzoek naar technologische hulp voor mensen met meerdere aandoeningen
FotoOnderzoekers van imec-SMIT, Vrije Universiteit Brussel zijn op zoek naar 65-plussers om deel te nemen aan een onderzoek genaamd ProACT. Ze willen te weten komen of nieuwe technologie mensen met meerdere chronische gezondheidsaandoeningen kan ondersteunen en de zorg die zij ontvangen kan verbeteren.
 
Oproep: vraag aandacht voor gemeenschappelijk wonen
FotoIs jouw lokaal bestuur al op een of andere manier bezig met gemeenschappelijk wonen? Of is er nog een duwtje in de rug nodig? Het ‘Charter Samenhuizen’ is hét instrument om het engagement van een stad of gemeente te tonen op vlak van gemeenschappelijk wonen. Spreek je gemeentebestuur er op aan en bouw zo mee aan een positief klimaat rond samenhuizen in je stad of gemeente.
 
Oproep: Iedereen Beroemd zoekt 50-plussers
FotoIedereen Beroemd, het één-programma, zoekt 50-plussers om mee te werken aan een nieuwe rubriek: #dedag. In die tweewekelijkse rubriek toont het programma een dag vanuit het perspectief van de kijker.
 
Oproep: deel jouw mangomoment!
FotoKom op tegen Kanker en de KU Leuven lanceerden de campagne Mangomoment. Een mangomoment is een kleine attentie of onverwachte daad van een zorgverlener die van onschatbare waarde is voor de zorgbeleving van een patiënt. Het zijn net die kleine geluksmomenten die een lichtpuntje vormen in een moeilijke periode.
 
Oproep: onderzoek over het geheugen van 50-plussers
FotoKU Leuven is op zoek naar 50-plussers voor een onderzoek over het geheugen.
 
Oproep: Buurten op den buiten
FotoMet de oproep ‘Buurten op den Buiten’ ondersteunen de Koning Boudewijnstichting en de Vlaamse Landmaatschappij bewoners die een concreet project willen realiseren voor hun buurt of dorp. Het gaat om projecten die de kwaliteit van het leven in een dorp of buurt verbeteren en de contacten bevorderen tussen een ruime en diverse groep van bewoners.
 
Oproep: Bake Off Vlaanderen zoekt warme bakkers
FotoTv-zender VIER is voor het programma Bake Off Vlaanderen op zoek naar thuisbakkers die een passie hebben voor bakken, maar het niet professioneel als job beoefen(d)en. De makers doen ook een warme oproep naar ouderen om zich kandidaat te stellen.
 
Oproep: toegankelijke ideeën of verhalen
Een integraal toegankelijke en inclusieve samenleving voor iedereen. Daarvoor streeft Inter, expertisecentrum in toegankelijkheid en Universal Design. Samen met Radio 2 organiseren ze een campagneweek van 26 tot en met 30 maart.
 
Oproep: kinderen van de kolonie gezocht
FotoVoor een nieuwe documentaire reeks die dit najaar wordt uitgezonden, is Canvas op zoek naar mensen die voor en na 1960 in Congo gewoond, gewerkt of geleefd hebben.
 
Actiedag #bibvooriedereen: 19 januari 2018
FotoSinds 2016 zijn steden en gemeenten niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben. Ze bepalen nu zelf of een bibliotheek nodig is en welke werking zij moet uitbouwen. De voorbije jaren werd op vele plekken in Vlaanderen al bespaard op collectie, personeel en werking. Verschillende organisaties slaan nu de handen in elkaar om via een campagne het belang van bibliotheken te signaleren.
 
Oproep: VTM zoekt avontuurlijke ouderen
VTM is voor een toekomstig televisieprogramma op zoek naar 10 ouderen tussen 77 en 83 jaar die enthousiast zijn om samen met hen een wereldreis te maken.
 
Burgemeestersmarathon Radio 2
FotoRadio 2 brengt van 22 tot 26 januari de Vlamingen online samen met hun burgemeesters. De radiozender nodigde alle Vlaamse burgemeesters uit om in dialoog te gaan met hun inwoners tijdens een unieke Burgemeestersmarathon. Luisteraars kunnen live vragen stellen via de regionale Facebookpagina’s van Radio 2.
 
Oproep: werk jij door na je pensioen?
Studente bedrijfspsychologie aan de universiteit van Gent, Karen Verraes, onderzoekt in haar masterproef het betaald doorwerken na het pensioen. Werk jij door na je pensioen? Neem dan deel aan het onderzoek!
 
Oproep: projecten die digitale media stimuleren bij niet-gebruikers
FotoDe Koning Boudewijnstichting ondersteunt projecten die ijveren voor de toegang tot, het kunnen werken met en het gebruiken van digitale media door publieksgroepen voor wie dit een onbekende wereld is.
 
Word vrijwilliger bij Tele-Onthaal en bied een uitweg!
FotoElke dag rinkelt de telefoon 300 keer bij Tele-Onthaal. Elke avond zoeken gemiddeld 25 mensen de weg naar de Tele-Onthaal chat. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen praten over hun problemen, hoe groot of klein ook. Door te luisteren, helpen vrijwilligers hen een hele stap verder. Dat doen ze gratis, anoniem en 24/7.
 
Petitie om van Europa een veilige plaats te maken voor meisjes en vrouwen
Foto28% van de oudere vrouwen in Europa heeft tijdens het laatste jaar geweld of misbruik ondergaan. De Europese Vrouwenlobby bundelde dat en andere cijfers en verhalen in een factsheet. naar aanleiding van de veertiendaagse tegen geweld op vrouwen.
 
ABVV Senioren lanceert campagne #ZorgZonderZorgen
FotoCoördinerend minister van ouderenbeleid Jo Vandeurzen wil tegen 2018 de ouderenzorg ingrijpend veranderen. Hij doet hiervoor een appèl op de informele zorg. Dat baart de ABVV Senioren ernstige zorgen: "Is dit echt het model waar we naartoe willen?" Daarom lanceren ze de campagne Zorg Zonder Zorgen waarmee ze pleiten voor een betaalbare, warme en toegankelijke ouderenzorg.
 
Campagne #bibvooriedereen
FotoSinds 2016 zijn steden en gemeenten niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben. Ze bepalen nu zelf of een bibliotheek nodig is en welke werking zij moet uitbouwen. De voorbije jaren werd op vele plekken in Vlaanderen al bespaard op collectie, personeel en werking. Verschillende organisaties slaan nu de handen in elkaar om via een campagne het belang van bibliotheken te signaleren.
 
Plaats gezondheid op de agenda van de lokale verkiezingen in 2018
FotoGezondheid wordt steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om stoppen met roken, evenwichtiger eten, of meer bewegen: mensen maken bewuste keuzes om gezonder te gaan leven en zijn bekommerd om hun leefomgeving. Het Vlaams Instituut Gezond Leven roept daarom samen met partners een fictieve partij in het leven: de Partij voor een Gezonde Gemeente (PGG).
 
Oproep: 70-plusser en moeite met stappen, opstaan uit een stoel of de trap opgaan?
De spierfunctie neemt af bij ouderen. Hoewel dit normaal is, zijn er ouderen waarbij dit proces in heviger mate plaatsvindt waardoor zij een verhoogd risico lopen om te vallen en hun vermogen om zelfstandig te functioneren verliezen. Die mensen kunnen deelnemen aan een onderzoek van de Belgische Universitaire Ziekenhuizen.
 
Oproep: bevraging van MAS-bezoekers
FotoEnkele Antwerpse studenten onderzoeken de verlangens en noden van ouderen bij een bezoek aan het Museum Aan de Stroom. Neem deel aan hun korte enquête.
 
Oproep: Mentor2Work
FotoHet Minderhedenforum lanceerde deze maand 'Mentor2Work'. Een nieuw tewerkstellingsproject met één missie: de afstand tussen werkgevers en potentiële medewerkers met een migratieachtergrond verkleinen. Hiervoor zijn ze op zoek naar mentoren met expertise in verschillende sectoren.
 
UZ Brussel en VUB lanceren ZORG2030
FotoUZ Brussel en Vrije Universiteit Brussel lanceren een brede dialoog over de gezondheidszorg in de toekomst. Terwijl velen het eens zijn met de manier van werken in onze gezondheidszorg, blijft veel bij het oude. En wat verandert, verandert (te) traag. Waar willen we met onze gezondheidszorg naartoe tegen 2030? Dat is de vraag die de organisatoren met ZORG2030 op de agenda plaatsen.
 
Oproep: deel je computerkennis met anderen
FotoBen je handig met de computer, tablet of smartphone? Vind je snel je weg op het internet? Heb je wat tijd? Dan heeft Seniornet Vlaanderen jouw hulp nodig.
 
Oproep: grootouders over uitjes met kleinkinderen
FotoDe website UiTmetVlieg.be zoekt oma's en opa's die graag hun ervaringen willen delen over uitstapjes met hun kleinkind(eren). De website bundelt een heleboel tips voor familie-uitstapjes en een uitgebreide zoekkalender.
 
Deel je idee voor de toekomst van je gemeente
FotoIn de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 word je als burger uitgedaagd om mee te denken over de toekomst van je gemeente. Beweging.net vraagt met ‘Iedereen Burgemeester’ aan verenigingen, sociale organisaties en burgers om ideeën voor hun stad of gemeente te delen via een online platform. Naast ideeën posten, kan je ook andere ideeën beoordelen en erop reageren.
 
Oproep: vrijwilligers gezocht voor ‘vriend van de thermostaat’
FotoWil je graag helpen bij het optimaal instellen van de verwarming bij gezinnen in jouw gemeente? Dit najaar zet de provincie Antwerpen opnieuw in op optimaal verwarmen. Door bewuster te verwarmen kan je heel wat energie besparen. Als vrijwillige coach ga je op huisbezoek bij geïnteresseerde gezinnen. Je geeft hen tips op maat en helpt hen bij het zuinig instellen van hun verwarming.
 
Oproep: Odisee Hogeschool start buddyproject
Het buddyproject van Odisee brengt mensen samen. 'Buddy' betekent letterlijk een maatje, een vriend(in). In dit project is de buddy een student van de bacheloropleiding Verpleegkunde aan Odisee. Een 'cliënt' is in dit geval een oudere persoon. Op basis van een match wordt een 'buddy' gekoppeld aan een 'cliënt'.
 
Oproep: senioren helpen senioren op weg!
FotoBen je geïnteresseerd in het thema ‘Ouderen en Mobiliteit’, ontmoet je graag mensen in je buurt en kan je anderen -met het nodige geduld- enthousiast maken? Dan ben jij de persoon die Trein Tram Bus zoekt. Voor het project ‘Senioren helpen Senioren op weg’ zoeken wij geëngageerde 55+'ers in de regio Vlaamse Ardennen die kwetsbare ouderen in hun buurt willen helpen door hun mobiliteit te verbeteren. Dit door eens bij hen langs te gaan en uitleg te geven over hoe ze het openbaar vervoer, mindermobielencentrales, de sociale taxi, … kunnen gebruiken.
 
Oproep: onderzoek naar kwetsbaarheid bij 80-plussers
Voor de Butterfly-studie ‘Brussels Study on the Early Predictors of Frailty’ is de VUB op zoek naar deelnemers van 80 jaar en ouder. Met deze studie willen onderzoekers de risicofactoren van kwetsbaarheid vroegtijdig opsporen.
 
Oproep: Woensdag Fietsdag
FotoWoensdagfietsdag.be wil van fietsen een gewoonte maken. Want één dag per week op de trappers, maakt al een groot verschil. Voor de mobiliteit, het milieu, maar in de eerste plaats voor jezelf. Vanuit hun engagement voor duurzame mobiliteitsoplossingen lanceren Cera, Mobiel 21 en KBC daarom samen met een groeiend aantal enthousiaste partners Woensdagfietsdag.be. Onder het motto “Go with the velo!” sporen ze elke Vlaming aan om minstens één dag per week te fietsen en zo van fietsen stilaan een gewoonte te maken.
 
Oproep: onderzoek naar voortgang van Alzheimer
Momenteel loopt op de dienst Geriatrie van het universitair ziekenhuis Brussel (te Jette) een onderzoek naar de veiligheid en doeltreffendheid van een experimenteel medicijn dat potentieel kan helpen om geheugenverlies in verband met de ziekte van Alzheimer te vertragen. Hiervoor zijn zij op zoek naar mensen tussen 60 en 85 jaar die geen symptomen hebben, maar die bezorgd zijn dat ze in de toekomst de ziekte van Alzheimer kunnen krijgen.
 
Oproep: deelnemers voor onderzoek rond mindfulness bij zelfmoordgedachten
Met de ‘Prospect-studie' wensen onderzoekers van het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) de effectiviteit van Mindfulness Based Cognitieve Training (MBCT) voor het verminderen van suïcidegedachten te onderzoeken. Zij zoeken hiervoor deelnemers.
 
Start jouw regio, gemeente of stad ook met de UiTPAS?
FotoDe spaar- en voordeelkaart UiTPAS stimuleert iedereen om meer en anders te participeren aan het ruime vrijetijdsaanbod in cultuur en sport. De gebruiker spaart punten die hij of zij kan omruilen voor voordelen. De UiTPAS helpt om drempels te verlagen, niet in het minst de financiële drempel waarmee mensen in armoede het lastig hebben. Tot 15 april 2017 kunnen regio’s, gemeenten of steden zich kandidaat stellen om te starten met de UiTPAS.
 
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring