Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadOproepen

Petitie om van Europa een veilige plaats te maken voor meisjes en vrouwen
Foto28% van de oudere vrouwen in Europa heeft tijdens het laatste jaar geweld of misbruik ondergaan. De Europese Vrouwenlobby bundelde dat en andere cijfers en verhalen in een factsheet. naar aanleiding van de veertiendaagse tegen geweld op vrouwen.
 
ABVV Senioren lanceert campagne #ZorgZonderZorgen
FotoCoördinerend minister van ouderenbeleid Jo Vandeurzen wil tegen 2018 de ouderenzorg ingrijpend veranderen. Hij doet hiervoor een appèl op de informele zorg. Dat baart de ABVV Senioren ernstige zorgen: "Is dit echt het model waar we naartoe willen?" Daarom lanceren ze de campagne Zorg Zonder Zorgen waarmee ze pleiten voor een betaalbare, warme en toegankelijke ouderenzorg.
 
Campagne #bibvooriedereen
FotoSinds 2016 zijn steden en gemeenten niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben. Ze bepalen nu zelf of een bibliotheek nodig is en welke werking zij moet uitbouwen. De voorbije jaren werd op vele plekken in Vlaanderen al bespaard op collectie, personeel en werking. Verschillende organisaties slaan nu de handen in elkaar om via een campagne het belang van bibliotheken te signaleren.
 
Plaats gezondheid op de agenda van de lokale verkiezingen in 2018
FotoGezondheid wordt steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om stoppen met roken, evenwichtiger eten, of meer bewegen: mensen maken bewuste keuzes om gezonder te gaan leven en zijn bekommerd om hun leefomgeving. Het Vlaams Instituut Gezond Leven roept daarom samen met partners een fictieve partij in het leven: de Partij voor een Gezonde Gemeente (PGG).
 
Oproep: 70-plusser en moeite met stappen, opstaan uit een stoel of de trap opgaan?
De spierfunctie neemt af bij ouderen. Hoewel dit normaal is, zijn er ouderen waarbij dit proces in heviger mate plaatsvindt waardoor zij een verhoogd risico lopen om te vallen en hun vermogen om zelfstandig te functioneren verliezen. Die mensen kunnen deelnemen aan een onderzoek van de Belgische Universitaire Ziekenhuizen.
 
Oproep: bevraging van MAS-bezoekers
FotoEnkele Antwerpse studenten onderzoeken de verlangens en noden van ouderen bij een bezoek aan het Museum Aan de Stroom. Neem deel aan hun korte enquête.
 
Oproep: Mentor2Work
FotoHet Minderhedenforum lanceerde deze maand 'Mentor2Work'. Een nieuw tewerkstellingsproject met één missie: de afstand tussen werkgevers en potentiële medewerkers met een migratieachtergrond verkleinen. Hiervoor zijn ze op zoek naar mentoren met expertise in verschillende sectoren.
 
UZ Brussel en VUB lanceren ZORG2030
FotoUZ Brussel en Vrije Universiteit Brussel lanceren een brede dialoog over de gezondheidszorg in de toekomst. Terwijl velen het eens zijn met de manier van werken in onze gezondheidszorg, blijft veel bij het oude. En wat verandert, verandert (te) traag. Waar willen we met onze gezondheidszorg naartoe tegen 2030? Dat is de vraag die de organisatoren met ZORG2030 op de agenda plaatsen.
 
Oproep: bezorg ons je ervaringen rond energieverbruik en woningrenovatie
FotoDe Vlaamse Ouderenraad werkt momenteel een advies uit rond energiearmoede bij ouderen. Daarin staan we stil bij knelpunten die ouderen ondervinden bij het isoleren of renoveren van hun woning, bij hun energiecontract en bij het aanvragen van de bestaande premies en ondersteuningsmaatregelen. Ter illustratie van dit advies is de Vlaamse Ouderenraad op zoek naar concrete verhalen en getuigenissen van ouderen over deze ervaringen. Herkenbaar? Deel je verhaal!
 
Oproep: deel je computerkennis met anderen
FotoBen je handig met de computer, tablet of smartphone? Vind je snel je weg op het internet? Heb je wat tijd? Dan heeft Seniornet Vlaanderen jouw hulp nodig.
 
Oproep: grootouders over uitjes met kleinkinderen
FotoDe website UiTmetVlieg.be zoekt oma's en opa's die graag hun ervaringen willen delen over uitstapjes met hun kleinkind(eren). De website bundelt een heleboel tips voor familie-uitstapjes en een uitgebreide zoekkalender.
 
Neem deel aan Digimeter 2017
Digimeter is het jaarlijks wetenschappelijk onderzoeksproject van imec.livinglabs dat gaat over het mediabezit en -gebruik van de Vlaming (tv, computer, telefonie, ...). Iedereen kan deelnemen.
 
Deel je idee voor de toekomst van je gemeente
FotoIn de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 word je als burger uitgedaagd om mee te denken over de toekomst van je gemeente. Beweging.net vraagt met ‘Iedereen Burgemeester’ aan verenigingen, sociale organisaties en burgers om ideeën voor hun stad of gemeente te delen via een online platform. Naast ideeën posten, kan je ook andere ideeën beoordelen en erop reageren.
 
Oproep: vrijwilligers gezocht voor ‘vriend van de thermostaat’
FotoWil je graag helpen bij het optimaal instellen van de verwarming bij gezinnen in jouw gemeente? Dit najaar zet de provincie Antwerpen opnieuw in op optimaal verwarmen. Door bewuster te verwarmen kan je heel wat energie besparen. Als vrijwillige coach ga je op huisbezoek bij geïnteresseerde gezinnen. Je geeft hen tips op maat en helpt hen bij het zuinig instellen van hun verwarming.
 
Oproep: word vrijwilliger bij Tele-Onthaal en bied een uitweg
FotoElke dag contacteren meer dan 300 mensen Tele-Onthaal, op zoek naar een uitweg. En daarom is Tele-Onthaal op zoek naar luisterende oren. Word jij hun volgende vrijwilliger? Dan zorgt Tele-Onthaal voor een grondige opleiding en zinvol werk in een gedreven team.
 
Oproep: meter of peter gezocht voor warme tuin in Antwerpen
FotoTwee verborgen tuinen in hartje Antwerpen zoeken een meter of peter om een warme tuin op te starten. Ze wensen een plek te zijn waar buurt en bewoners van een zorgvoorziening in elkaars gezelschap tuinieren. De formule kan verschillen: in een volkstuintje of in een verhoogde tuinbak, samen of apart.
 
Oproep: Odisee Hogeschool start buddyproject
Het buddyproject van Odisee brengt mensen samen. 'Buddy' betekent letterlijk een maatje, een vriend(in). In dit project is de buddy een student van de bacheloropleiding Verpleegkunde aan Odisee. Een 'cliënt' is in dit geval een oudere persoon. Op basis van een match wordt een 'buddy' gekoppeld aan een 'cliënt'.
 
Oproep: steden en gemeenten met sterk fietsbeleid
FotoZet jij in op een integraal en veilig fietsbeleid? Heb je al enkele fenomenale fietsprojecten uitgewerkt? Is jouw gemeente of stad hét fietswalhalla van Vlaanderen? Met Fietsgemeente/Fietsstad 2018 gaan de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en de Vlaamse overheid op zoek naar steden en gemeenten met een sterk lokaal fietsbeleid.
 
Oproep: Cultuurcontentement in je gemeente
FotoHet lijkt nog ver weg, maar de gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan (2018). Het lokale cultuurbeleid verdient extra aandacht. En daar valt veel onder: bibliotheken, (amateur)kunsten, cultuur- en gemeenschapscentra, het verenigingsleven, vrijwilligerswerk, erfgoed, enzovoort. Je komt er meer mee in aanraking dan je denkt!
 
Oproep: zeventigpluskanker.be
FotoDe Kankerlijn van Kom op tegen Kanker roept 70-plussers met kanker en hun naasten op om hun ervaringen betreffende de behandeling en de zorgen te delen. Ouderen vormen een kwetsbare doelgroep omdat ze vaak minder mensen rondom zich hebben, de informatie van de arts moeilijker begrijpen of meerdere aandoeningen tegelijk hebben.
 
Oproep: senioren helpen senioren op weg!
FotoBen je geïnteresseerd in het thema ‘Ouderen en Mobiliteit’, ontmoet je graag mensen in je buurt en kan je anderen -met het nodige geduld- enthousiast maken? Dan ben jij de persoon die Trein Tram Bus zoekt. Voor het project ‘Senioren helpen Senioren op weg’ zoeken wij geëngageerde 55+'ers in de regio Vlaamse Ardennen die kwetsbare ouderen in hun buurt willen helpen door hun mobiliteit te verbeteren. Dit door eens bij hen langs te gaan en uitleg te geven over hoe ze het openbaar vervoer, mindermobielencentrales, de sociale taxi, … kunnen gebruiken.
 
Ben jij ook trots op je job in de zorg?
FotoDe campagne ‘Ik ga ervoor’ van de Vlaamse overheid zet ook dit jaar de zorg- en welzijnssector in de spotlight. Op vrijdag 12 mei is het Dag van de Verpleging en roept de Vlaamse overheid alle zorgverleners op om te tonen dat ze fier zijn op hun job. Wie kan er immers beter laten zien hoe bijzonder het is om te werken in de zorg- en welzijnssector, dan de mensen die er zelf werken?
 
Oproep: kwetsbare ouderen ondersteunen, thuis en in de buurt
De Koning Boudewijnstichting focust in een nieuwe oproep op outreachende hulp door professionelen en vrijwilligers aan kwetsbare ouderen thuis en in de buurt. Met ‘outreachend’ of ‘mobiel’ werken worden laagdrempelige werkvormen bedoeld waarbij professionals en vrijwilligers buiten de muren van de organisatie gaan werken en sterk investeren in het leggen van contacten en de opbouw van een relatie. Het is een van de hefbomen voor buurtgerichte zorg en de ondersteuning van ouderen in hun thuisomgeving.
 
Oproep: onderzoek naar kwetsbaarheid bij 80-plussers
Voor de Butterfly-studie ‘Brussels Study on the Early Predictors of Frailty’ is de VUB op zoek naar deelnemers van 80 jaar en ouder. Met deze studie willen onderzoekers de risicofactoren van kwetsbaarheid vroegtijdig opsporen.
 
Oproep: Woensdag Fietsdag
FotoWoensdagfietsdag.be wil van fietsen een gewoonte maken. Want één dag per week op de trappers, maakt al een groot verschil. Voor de mobiliteit, het milieu, maar in de eerste plaats voor jezelf. Vanuit hun engagement voor duurzame mobiliteitsoplossingen lanceren Cera, Mobiel 21 en KBC daarom samen met een groeiend aantal enthousiaste partners Woensdagfietsdag.be. Onder het motto “Go with the velo!” sporen ze elke Vlaming aan om minstens één dag per week te fietsen en zo van fietsen stilaan een gewoonte te maken.
 
Hogeschool PXL zoekt uit waarvan jij (al dan niet letterlijk) wakker ligt
Hogeschool PXL wil samen met Het Belang van Limburg weten wat voor jou belangrijk is en waar je (al dan niet letterlijk) wakker van ligt. De hogeschool wil met haar opleidingen, onderzoeken en studentenopdrachten immers bezig zijn met zaken die voor mensen, jong en oud, écht belangrijk zijn.
 
Oproep: onderzoek naar voortgang van Alzheimer
Momenteel loopt op de dienst Geriatrie van het universitair ziekenhuis Brussel (te Jette) een onderzoek naar de veiligheid en doeltreffendheid van een experimenteel medicijn dat potentieel kan helpen om geheugenverlies in verband met de ziekte van Alzheimer te vertragen. Hiervoor zijn zij op zoek naar mensen tussen 60 en 85 jaar die geen symptomen hebben, maar die bezorgd zijn dat ze in de toekomst de ziekte van Alzheimer kunnen krijgen.
 
Oproep: deelnemers voor onderzoek rond mindfulness bij zelfmoordgedachten
Met de ‘Prospect-studie' wensen onderzoekers van het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) de effectiviteit van Mindfulness Based Cognitieve Training (MBCT) voor het verminderen van suïcidegedachten te onderzoeken. Zij zoeken hiervoor deelnemers.
 
Oproep: vrijwiligers-enquêteurs
FotoOKRA is op zoek naar vrijwilligers die enquêtes willen afnemen bij OKRA-leden aan huis. In het onderzoek van de KU Leuven wordt nagegaan hoe mensen in latere levensfasen (75+) omgaan met moeilijke levenssituaties en hoe zij zin en betekenis ervaren in hun leven. In de meeste onderzoeken bij ouderen wordt het fysisch, psychisch en sociaal welbevinden bevraagd. Het vernieuwende van dit onderzoek is de bevraging van het spiritueel welbevinden: zinvolheid van het leven, krachtbronnen, religiositeit, …
 
Start jouw regio, gemeente of stad ook met de UiTPAS?
FotoDe spaar- en voordeelkaart UiTPAS stimuleert iedereen om meer en anders te participeren aan het ruime vrijetijdsaanbod in cultuur en sport. De gebruiker spaart punten die hij of zij kan omruilen voor voordelen. De UiTPAS helpt om drempels te verlagen, niet in het minst de financiële drempel waarmee mensen in armoede het lastig hebben. Tot 15 april 2017 kunnen regio’s, gemeenten of steden zich kandidaat stellen om te starten met de UiTPAS.
 
Oproep: huiswerkbegeleiders gezocht
Jeugdhuis Ratatouille in Schaarbeek zoekt vrijwilligers om op donderdagavond van 16 tot 19 uur en/of voor de examenperiodes jongeren en tieners (vanaf 6de leerjaar en hoger) te ondersteunen tijdens de huiswerkbegeleiding.
 
Oproep: Wedstrijd ‘Jong en oud in Gent’
FotoDe jaarlijkse wedstrijd ‘Jong en Oud in Gent’ is een gezamenlijk initiatief van Stad en OCMW Gent en beloont initiatieven die jong en oud samenbrengen. Die activiteiten leiden tot meer wederzijds respect en begrip en maken van Gent een leeftijdsvriendelijke stad.
 
Oproep: enquête studie ‘Zorg in de laatste levensfase’
Ouderen of mensen met een levensbedreigende ziekte krijgen vaak te maken met invasieve onderzoeken of agressieve behandelingen. De medische wereld slaagt er zo vaak in het leven te verlengen. Maar tegen welke kost? Wegen de voordelen van de lastige behandelingen op tegen de nadelen ervan? En komen we op deze manier wel toe aan adequate palliatieve zorgen, of wordt er steevast te lang doorbehandeld?
 
Oproep: kandidaturen Federale Adviesraad Voor Ouderen
In het Belgisch staatsblad is een nieuwe oproep verschenen om kandidaturen voor de Federale Adviesraad voor Ouderen (FAVO). Tijdens de eerste oproep dienden zich niet alleen onvoldoende Frans- en Duitstalige kandidaten aan, maar ook onvoldoende vrouwelijke kandidaten over alle taalgroepen heen. Daarom is er nu een tweede oproep gelanceerd, die zich onder meer richt naar vrouwelijke kandidaat-leden. Kandidaturen kunnen ingediend worden tot en met woensdag 30 november 2016.
 
Oproep: Santé, schrijf het Zuiden een betere gezondheidszorg voor
1,3 miljard mensen hebben geen toegang tot gezondheidszorg. Ze hebben geen dokter, apotheker of ziekenhuis in de buurt, laat staan dat ze die kunnen betalen. Gezondheidszorg is nochtans een mensenrecht. 11.11.11 voert dit najaar campagne voor betaalbare gezondheidszorg voor iedereen. Zo evident “Santé!” voor ons klinkt, zo onbereikbaar is een goede gezondheid voor miljoenen mensen in het Zuiden.
 
Oproep: word vrijwilliger voor de DrugLijn
FotoBen je op zoek naar een nieuwe uitdaging, een zinvolle vrijetijdsbesteding en een toffe groep vrijwilligers? Heb je een pak levenswijsheid, een luisterend oor en een vlotte pen? Zet dan jouw talenten in voor de DrugLijn!
 
Oproep: charter voor een warmere wereld zonder taboe op geestelijke gezondheidsproblemen
FotoDe Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid (VVGG) vertegenwoordigt zowel zorgverleners als zorggebruikers (patiënten en mantelzorgers) en lanceerde onlangs een charter voor een warmere wereld zonder taboe op geestelijke gezondheidproblemen. Het is volgens de vereniging hoog tijd om psychische problemen uit de taboesfeer te halen.
 
Oproep: intergenerationele praktijkvoorbeelden cultuurparticipatie
Op 30 mei 2017 organiseert het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media samen met de Stad Sint-Niklaas het Sectormoment Cultuureducatie. Dit jaar heeft de dag als thema ‘Kunst doet Leven’. De cultuur- én de welzijnssector zijn er welkom om elkaar te leren kennen en te inspireren rond ouderen en (actieve) cultuurparticipatie.
 
Oproep: Brusselse ouderen gezocht voor Europees onderzoeksproject
Foto'Integraal' is een Europees onderzoeksproject dat wilt onderzoeken hoe innovatieve technologie ervoor kan zorgen dat de levenskwaliteit en zelfredzaamheid van ouderen wordt verhoogd zodat ze langer thuis kunnen blijven wonen. Gezien het Europees karakter wordt het onderzoek niet alleen in Brussel gevoerd, maar ook in twee andere Europese regio's: Dorset (VK) en Coimbra (Portugal).
 
Europe for Seniors (EUROSEN): bevraging over toerisme voor ouderen
FotoIn het kader van een Europees project rond toerisme voor ouderen, waar onder andere AGE Platform Europe bij betrokken is, worden ouderen bevraagd over hun voorkeuren op vlak van reizen en vakanties: waar ga je meestal heen, hoe bereid je de reis voor, hoe verplaats je je het liefst op vakantie, enz.
 
Oproep: Transkript vzw zoekt vrijwillige medewerkers
Transkript vzw is op zoek naar vrijwilligers die aan kleine groepen initiaties willen geven over het gebruik van de iPad, meer bepaald de toegankelijkheidsapps. Je maakt de deelnemers ook wegwijs in het gebruik van de Daisyspeler en de Webbox, twee leestoestellen voor het 'lezen' van Daisy-luistertijdschriften, -kranten en -boeken.
 
Oproep: Hart Boven Hard bestaat twee jaar en gaat verder
FotoHart Boven Hard startte op in augustus 2014, na de eerste gelekte besparingsplannen van de nieuwe Vlaamse regering Bourgeois I. Op initiatief van cultuurjournalist Wouter Hillaert en uitgever Hugo Franssen kwamen burgers en vertegenwoordigers uit allerlei sectoren een paar zaterdagen samen om een gezamenlijk antwoord te bespreken.
 
Oproep: vrijwilligers voor Kom Op Tegen Kanker gezocht
Kom Op Tegen Kanker en LUS vzw starten het project ‘Goed omringd?!’ Dit project gaat ervan uit dat iedereen recht heeft op een achterban van familie, vrienden, kennissen en/of mensen uit de buurt. Zeker op momenten waar mensen door een moeilijke periode gaan, kunnen zij het verschil maken. Door te luisteren, een handje toe te steken, door mee te zoeken naar oplossingen, maar ook door plezier te delen, samen iets te doen, er gewoon te zijn. Bij sommige mensen is dit een evidentie, bij anderen echter niet. ‘Goed Omringd?!’ wil hier verandering in brengen en wil mensen ondersteunen in het leggen, versterken, opbouwen en/of uitbreiden van contacten. Want een persoonlijk netwerk, versterkt mensen.
 
CGG Brussel tekent levensverhaal van zestigplussers op
FotoNarratieve zorg geeft zorgbehoevende ouderen de kans om hun levensverhaal te vertellen. Het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Brussel wil het levensverhaal van Nederlands- en Franstalige zestigplussers die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wonen, optekenen. Wil jij je herinneringen gebundeld zien? Heb je het gevoel dat je grip op je leven verliest? Heb je af en toe moeite met je geheugen? Dan is dit een unieke gelegenheid. Het levensverhaal geeft een antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’
 
FedOS bevraagt beeldvorming over ouderen
FotoRespect is een term die door alle leeftijden heen loopt. Van het respect hebben voor de kwaliteiten of ervaringen van een oudere tot respect van jongeren voor hun vrienden. De werkgroep belangenbehartiging van FedOS vzw wil via deze vragenlijst te weten komen hoe er wordt gedacht over bepaalde zaken die te maken hebben met respect en positieve beeldvorming over ouderen.
 
Platform Recht voor Iedereen lanceert petitie voor herfinanciering van de juridische bijstand en tegen invoering van remgeld
Het platform Recht voor Iedereen kwam samen met vertegenwoordigers van middenveldorganisaties, advocaten en geëngageerde burgers. Op de meeting, die in het teken stond van de toegang tot het recht, werd een petitie gelanceerd voor de herfinanciering van het systeem van juridische bijstand, beter gekend als de pro-Deo bijstand. In de petitie vraagt het platform respect van de Belgische regering voor het recht op juridische bijstand voor iedereen, een fundamenteel recht opgenomen in artikel 23 van de Belgische Grondwet. De petitie is een reactie tegen de plannen van de regering om het systeem van juridische bijstand te “hervormen”.
 
Oproep: word jij een vrijwillige lesgever valpreventie?
Vormt informatie overdragen jouw passie? Werk je graag met ouderen? Praat je gemakkelijk voor groepen? Ben je in het bezit van een (para)medisch diploma? Heb je ervaring in het lesgeven (pedagogisch diploma)? Kan je werken met PowerPoint en Word? Dan ben jij de persoon die de Vlaamse Gemeenschapscommissie zoekt!
 
Oproep: registreer nu je Soep op de stoep-actie
FotoSteeds meer mensen leven op of onder de armoedegrens. Ze ervaren dagelijks dat ze er niet bij horen en worden afgesloten van de meest noodzakelijke basisvoorzieningen. Met hun jaarlijkse Soep op de stoep-actie vraagt Welzijnszorg aandacht voor de armoedeproblematiek en zamelen ze geld in om lokale armoedeprojecten te ondersteunen.
 
Oproep: woonzorgcentra gezocht om app vroegtijdige zorgplanning te testen
Woonzorgcentrum De Ruyschaert uit Marke ontwikkelde een applicatie die gesprekken over vroegtijdige zorgplanning met personen met dementie ondersteunt. Na interne ontwikkeling en testen is de app nu klaar voor externe testing. Midden november wordt een training aangeboden aan woonzorgcentra die mee willen werken aan deze test.
 
Oproep: onderzoek naar krachtsverval
FotoDe Vakgroep Gerontologie van de Vrije Universiteit Brussel voert momenteel onderzoek naar het krachtsverval tijdens aangehouden spiercontracties bij de mens. Hiervoor zijn zij op zoek naar 1000 mensen vanaf 18 jaar tot oneindig oud. Deze studie geeft mensen de kans om meer te weten te komen betreffende hun spiervermoeidheid, lichaamssamenstelling, geheugen, zelfredzaamheid, inflammatoire parameters en fysieke mogelijkheden via een éénmalig testmoment.
 
Rode Kruis zoekt dringend donoren
FotoBen je tussen 18 en 66 jaar oud en ben je in goede gezondheid? Perfect! Aarzel geen seconde en word donor. Goed om te weten: als je voor je 66ste een eerste keer doneert, kan je het blijven doen tot je 71ste verjaardag! Het Rode Kruis stelt veiligheid voorop en daarom mag je in bepaalde gevallen - tijdelijk of permanent - geen bloed, plasma of plaatjes geven. De selectiecriteria die voorafgaan aan een donatie zijn wetenschappelijk onderbouwd.
 
Online enquête over vrijwilligerswerk in Vlaanderen
In het kader van het Vlaams gecoördineerd vrijwilligersbeleid onderzoekt het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk wat er bij organisaties leeft. In dit laatste deel kan ook jij je mening kwijt over de ondersteuning van het vrijwilligerswerk in Vlaanderen. Welk aanbod gebruik je, welke score geef je en wat heb je meer nodig? De enquête duurt ongeveer 10 minuten.
 
Sluit aan bij het Europees netwerk rond leeftijdsvriendelijke omgevingen!
FotoMet steun van de Europese Unie werd begin 2014 AFE-INNOVNET opgericht, een netwerk dat lokale en regionale overheden, universiteiten, ondernemingen, ouderenorganisaties en andere stakeholders over heel Europa samenbrengt rond het bedenken van nieuwe mogelijkheden voor leeftijdsvriendelijke omgevingen. Het initiatief gaat onder meer uit van AGE Platform Europe.
 
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel