Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Info 60+: Vrijwilligerswerk
Forfaitaire vrijwilligersvergoedingen stijgen in 2018
In 2018 stijgt de vrijwilligersvergoeding wegens indexering: maximum 34,03 euro per dag en een maximum van 1 361,23 euro per jaar. In 2017 was dit nog maximum 33,36 euro per dag en een maximum van 1 334,55 euro per jaar.
 
Nieuwe kilometervergoeding vanaf 1 juli
Vanaf 1 juli 2017 wordt het bedrag van de kilometervergoedingen voor vrijwilligers verhoogd naar maximum 0,3460 euro per kilometer. Dit bedrag is geldig tot 30 juni 2018.
 
Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk bestaat 40 jaar
Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk bestaat 40 jaarDeze zomer blaast het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk 40 kaarsjes uit. Het steunpunt ontwikkelde daarom een nieuwe publicatie. Daarin ontdek je het vrijwilligerswerk van vroeger, nu en later.
 
Slim Vrijwilligen. De vrijwilligerswet in een notendop.
Slim Vrijwilligen. De vrijwilligerswet in een notendop.Al van de vrijwilligerswet gehoord? Die wet bepaalt wie waar mag vrijwilligen, maar ook hoe goed je beschermd bent als vrijwilliger. Niet onbelangrijk dus. Roept dat bij jou vragen op? In dit digitale boekje van het Steunpunt Vrijwilligerswerk vind je alle antwoorden in een notendop!
 
10 jaar vrijwilligerswet: een evaluatie
10 jaar vrijwilligerswet: een evaluatieEr zijn op dit moment 1,8 miljoen Belgen die vrijwilligerswerk doen en de vrijwilligerswet bestaat 10 jaar. De Hoge Raad voor Vrijwilligers (het federaal adviesorgaan voor het vrijwilligerswerk) evalueerde de wet en maakte een advies over aan de Minister voor Sociale Zaken, Maggie De Block, op 3 mei 2016. Bedoeling is dat de Minister de adviezen naleest, analyseert en van daaruit wellicht stappen onderneemt om enkele knelpunten aan te pakken. Daarnaast suggereert de HRV het Ďsemi-agoraal statuutí (tussen vrijwilliger en werknemer) voor activiteiten die aan geen van beide statuten beantwoorden. Zo pleit de sportsector al jaren voor een statuut dat afgestemd is op de situatie van scheidsrechters en trainers van amateursportverenigingen.
 
1 op 4 Belgische zestigplussers vrijwilligt
Op 19 oktober presenteerde de Koning Boudewijnstichting een lijvig rapport over het vrijwilligerswerk in BelgiŽ. Hiermee is ons land het zesde land (na Polen, Hongarije, Portugal, ItaliŽ, Ierland) in de Europese Unie dat de studie uitvoert, gebaseerd op een min of meer gelijkaardige vragenlijst (gebaseerd op het Handboek van de IAO).
 
Hoge Raad voor Vrijwilligers over het Europees Jaar 2012
De Hoge Raad voor Vrijwilligers grijpt dit Europees Jaar aan om de meerwaarde van het vrijwilligerswerk voor het welzijn van ouderen, van alle generaties en voor de samenleving in haar geheel onder de aandacht te houden. Lees hier de verklaring.
 
[BROCHURE] Beter Verzekerd? Vrijwilligerswerk en verzekeringen
Een brochure die haarfijn uitlegt hoe de aansprakelijkheids- en verzekeringsregeling in elkaar zit.
 
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring