Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadJe bent hier: Info 60+ gezondheid en zorg

Sport Vlaanderen en KU Leuven presenteren lessenreeks ‘Spierkracht voor senioren’

Gepost op 02/03/2018

Sport Vlaanderen en KU Leuven presenteren lessenreeks ‘Spierkracht voor senioren’Het belang van krachttraining om op latere leeftijd goed te functioneren is wetenschappelijk aangetoond. De meeste oefenprogramma’s voor ouderen focussen op de fitheid van hart- en bloedvaten. Trainen op de spierkracht en het evenwicht ontbreekt vaak. Sport Vlaanderen en KU Leuven werkten daarom een lessenreeks van 12 oefeningen voor 50-plussers uit.

Krachttraining wordt vaak ervaren als te hoogdrempelig voor 50-plussers, ze zou blessures in de hand werken en niet aangepast zijn aan de doelgroep. Toch is die aandacht voor de functionaliteit en de spierkracht ook bij deze groep zeer belangrijk.

Vraag gratis een lessenpakket aan
‘Spierkracht voor senioren’ bestaat uit een deelnemersbox en een lesgeversmap. De deelnemersbox bevat onder andere informatie over het belang van krachttraining op latere leeftijd en handige fiches om thuis te oefenen. Het lesgeverspakket bevat alle informatie om de lessen vlot te laten verlopen (toelichting trainingsprogramma, lesfiches, posters, …). Lesgevers kunnen ook een bijscholing volgen via de Vlaamse Trainerschool.

Sportdiensten, sportfederaties en sportclubs kunnen de box en map gratis aanvragen.

Meer informatie
Voor meer informatie kan je terecht op de website van Sport Vlaanderen.

Project Lekker Actief
Ook het project ‘Lekker Actief’ van OKRA-Sport+ bevat oefeningen. In samenwerking met een aantal andere partners werkte OKRA-Sport+ een project uit op basis van 3 zaken die essentieel zijn voor een goede gezondheid: regelmatig bewegen, doorbreken van zitgedrag en gezonde voeding.

Het project staat open voor leden én niet-leden. Meer informatie vind je op de website van OKRA-Sport+.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring