Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadJe bent hier: Info 60+ gezondheid en zorg

47 ziekenhuizen beloond

Gepost op 19/01/2018

47 ziekenhuizen beloondHet Vlaams PatiŽntenplatform vzw (VPP), een platform van meer dan 100 patiŽntenverenigingen in Vlaanderen, reikte op 21 december 2017 een oorkonde uit aan 47 Vlaamse ziekenhuizen. Deze ziekenhuizen bevragen de kwaliteit van hun werk bij de patiŽnten.

Deze ziekenhuizen meten ervaringen van patiŽnten met de Vlaamse PatiŽnten Peiling ťn laten hun website beoordelen op de patiŽntgerichtheid ervan.

Vlaamse PatiŽnten Peiling
In het kader van het kwaliteitsindicatorenproject (VIP≤) ontwikkelde het VPP een vragenlijst waarmee ziekenhuizen patiŽntenervaringen meten. De vragenlijst onderzoekt de kwaliteit van de zorg vanuit het perspectief van de patiŽnt. Zo peilt hij onder meer naar goede verspreiding van informatie, bejegening, respect voor privacy, patiŽntveiligheid en participatie in beslissingen. De patiŽnt kan het ziekenhuis ook een rapportcijfer geven en hij wordt gevraagd of hij het ziekenhuis zou aanbevelen aan familie en vrienden.

Wat ook onderzocht wordt, is in welke mate ziekenhuiswebsites gerichte informatie voor de patiŽnt aanbieden. Dit is informatie die relevant en gemakkelijk vindbaar is voor patiŽnten.

Enkele voorbeelden: gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid, informatie over de visie en het beleid van het ziekenhuis, informatie over het zorgaanbod van het ziekenhuis, informatie over de kostprijs van zorg, informatie over privacy en patiŽntenrechten, Ö

Meer informatie
Op www.zorgkwaliteit.be kunnen patiŽnten en burgers bekijken hoe de Vlaamse ziekenhuizen scoren op de kwaliteitsindicatoren van het VIP≤. Op basis van de resultaten kan elk ziekenhuis verbeteracties opzetten en zichzelf vergelijken met andere ziekenhuizen.

Bekijk hier welke ziekenhuizen een oorkonde kregen.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring