Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadJe bent hier: Info 60+ gezondheid en zorg

Handicap bewijzen? Gebruik de European Disability Card

Gepost op 27/10/2017

Handicap bewijzen? Gebruik de European Disability CardSinds 19 oktober 2017 kan je je handicap makkelijk bewijzen dankzij de European Disability Card. Met deze persoonlijke kaart kan je zonder probleem voordelen voor personen met een handicap vragen bij de deelnemende instellingen voor sport, cultuur en vrije tijd. Het kan gaan om kortingen, audiogidsen, voorbehouden (parkeer)plaatsen, passen om niet aan te hoeven schuiven, ...

Vaak meldden mensen zich aan met doktersbriefjes, attesten van een instelling of een parkeerkaart. Dat is voor kassamedewerkers moeilijk te verifiëren. De European Disability Card bevat een foto en geldigheidsdatum en is dus gemakkelijk te controleren.

Aanbieders kunnen zich online inschrijven voor het project en ontvangen een label waarmee ze hun initiatieven voor personen met een handicap meer zichtbaarheid kunnen geven. Partners hebben zelf de vrijheid om de aard van de voordelen te bepalen waarvoor de European Disability Card gebruikt kan worden.

Vraag je kaart aan
De European Disability Card wordt enkel op aanvraag afgeleverd. Vraag de kaart aan bij de instelling waar je een dossier hebt: de FOD Sociale Zekerheid, het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH), l'Agence pour une Vie de Qualité (AViQ), Personne Handicapée Autonomie Recherché (PHARE) of Dienststelle für Selbstbestimmtes Leben (DSL).

Meer informatie
- www.eudisabilitycard.be
- http://handicap.belgium.be/nl/mijn-rechten/european-disability-card.htm

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring