Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadJe bent hier: Info 60+ gezondheid en zorg

VIGeZ wordt Vlaams Instituut Gezond leven

Gepost op 08/09/2017

VIGeZ wordt Vlaams Instituut Gezond levenHet Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) verandert van naam. Voortaan heet het ‘Vlaams Instituut Gezond Leven’. Het instituut vaart een nieuwe koers en wil nu ook het brede publiek informeren over gezond leven in het algemeen, gezonde voeding, beweging, lang stilzitten (sedentair gedrag), roken en mentale gezondheid in het bijzonder.

Voor het brede publiek
Oorspronkelijk bood het Vlaams Instituut Gezond Leven enkel ondersteuning aan gezondheidsprofessionals (zoals diëtisten, artsen, leerkrachten, …) en beleidsmakers over het bevorderen van gezondheid en het voorkomen van ziekten. Maar nu wil het instituut dus een stapje verder en ook rechtstreeks de Vlaming informeren over hoe je gezond kan leven en hoe je mee kan ijveren voor een gezonde leefomgeving.

Herziening actieve voedingsdriehoek
Het Vlaams Instituut Gezond Leven zet zijn nieuwe koers meteen om in de praktijk en lanceert binnenkort de nieuwe actieve voedingsdriehoek. Voor het eerst zal de opvolger van de actieve voedingsdriehoek duidelijke en haalbare gezondheidsboodschappen voor het brede publiek formuleren.

Meer informatie
www.gezondleven.be

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel