Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadJe bent hier: Info 60+ mobiliteit

E-bike, een succesverhaal

Gepost op 23/06/2017

E-bike, een succesverhaalDe elektrische fiets heeft veel in zijn mars. Hij combineert alle voordelen van de klassieke fiets met een groter bereik, kortere verplaatsingstijd en meer fietscomfort. Mits de nodige aanpassingen aan de fietsinfrastructuur ťn het bieden van de juiste fiscale en financiŽle stimulansen zal de markt voor elektrische fietsen alleen maar groeien. Mensen die een elektrische fiets bezitten, hebben meestal een belangrijke conclusie: "Elektrisch fietsen is heerlijk, we kunnen niet meer zonder".

De elektrische fiets kent een grote opmars in Europa. De verkoop en het gebruik ervan gaat al enkele jaren in stijgende lijn. In absolute verkoopcijfers kunnen we niet om Duitsland en Nederland heen. Maar als we kijken naar de procentuele verkoopcijfers, dan doen we in BelgiŽ zeker goed mee! Van de ruim 450 000 verkochte fietsen in BelgiŽ in 2015, was een op drie een elektrische fiets. Dat is een even groot aandeel als de stadsfietsen.

De elektrische fiets kan ook verandering op gang brengen op het vlak van mobiliteit. Fietsberaad gaat in het ĎCahier Elektrische fietsení op zoek naar de redenen van die goede verkoopcijfers en de positieve en negatieve effecten van de opmars van elektrische fietsen.

Lees het volledige dossier hier.


Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring