Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadInfo 60+


In de rubriek 'Info 60+' vind je per thema verschillende artikels met actuele informatie.

Via onderstaande foto kan je de theoretische hoofdstukken raadplegen uit de 60-plusgids over deze thema's en meer.

60+gids


Laatste tien gepubliceerde info 60+ berichten:


Digimeter: meer smartphones voor alle leeftijden

Digimeter: meer smartphones voor alle leeftijdenDe Digimeter, een enquÍte van Imec brengt het gebruik van digitale media en digitale technologieŽn van de Vlamingen in kaart. We kijken naar de resultaten van ouderen.
 

47 ziekenhuizen beloond

47 ziekenhuizen beloondHet Vlaams PatiŽntenplatform vzw (VPP), een platform van meer dan 100 patiŽntenverenigingen in Vlaanderen, reikte op 21 december 2017 een oorkonde uit aan 47 Vlaamse ziekenhuizen. Deze ziekenhuizen bevragen de kwaliteit van hun werk bij de patiŽnten.
 

Brochure: Uw woning is ongeschikt of onbewoonbaar verklaard. Wat nu?

Brochure: Uw woning is ongeschikt of onbewoonbaar verklaard. Wat nu?Met deze brochure wil de Vlaamse overheid eigenaars van een woning informatie geven over de beroepsmogelijkheden bij een ongeschikt- of onbewoonbaarverklaring, de gevolgen van inventarisatie, de berekening van de heffing en de mogelijke redenen van vrijstelling en schorsing van de heffing.
 

De bewonersfactuur in woonzorgcentra

De bewonersfactuur in woonzorgcentraHet Socialistisch Ziekenfonds analyseerde facturen van 3 000 leden die in woonzorgcentra wonen. Daaruit blijkt dat de betaalbaarheid van het verblijf in een WZC onder druk staat. De prijzen stijgen en het inkomen van heel wat ouderen blijkt niet voldoende om hun verblijf te betalen.
 

Hernieuwing gratis abonnementen De Lijn

Hernieuwing gratis abonnementen De LijnHeb je op basis van je recht op een tegemoetkoming een gratis abonnement bij De Lijn en vervalt dit abonnement tegen het eind van het jaar? Dan zal je automatisch een nieuw abonnement krijgen, dat opnieuw 5 jaar geldig is.
 

Eerste stap naar afschaffing reservatieplicht voor rolstoelgebruikers

Eerste stap naar afschaffing reservatieplicht voor rolstoelgebruikersDe Lijn wil komaf maken met de reservatieplicht van rolstoelgebruikers voor bus en tram. Het is de bedoeling dat zij net als iedereen een rit kunnen maken wanneer ze willen. Daarom start de vervoermaatschappij een proefproject op vijf Ďmeer mobieleí lijnen. Dit zijn lijnen met meerdere toegankelijke haltes en uitsluitend toegankelijke voertuigen. Mensen met een visuele of motorische beperking kunnen zelf nagaan of hun halte toegankelijk is.
 

Forfaitaire vrijwilligersvergoedingen stijgen in 2018

In 2018 stijgt de vrijwilligersvergoeding wegens indexering: maximum 34,03 euro per dag en een maximum van 1 361,23 euro per jaar. In 2017 was dit nog maximum 33,36 euro per dag en een maximum van 1 334,55 euro per jaar.
 

Presentaties symposium Gezond Leven 2017

Op 24 oktober 2017 vond het symposium ĎGezond Levení plaats. De nieuwe voedings- en bewegingsdriehoek lokten heel wat geÔnteresseerden. Op de website van het Vlaams Instituut Gezond Leven kan je alle presentaties terugvinden.
 

Solo vliegen: praktische gids voor alleenwoners

Solo vliegen: praktische gids voor alleenwonersOf je er nu zelf voor koos of niet, ook als je alleen woont moet je je zaken op orde hebben en beslissingen nemen voor de toekomst, zowel op praktisch als op juridisch vlak. Om alleenwoners daarbij te helpen brengen de Koning Boudewijnstichting en de Federatie van het Notariaat een nieuwe praktische gids uit. Doel: vragen beantwoorden en informeren, stof tot nadenken geven en ertoe aanzetten tijdig maatregelen te nemen.
 

Handicap bewijzen? Gebruik de European Disability Card

Handicap bewijzen? Gebruik de European Disability CardSinds 19 oktober 2017 kan je je handicap makkelijk bewijzen dankzij de European Disability Card. Met deze persoonlijke kaart kan je zonder probleem voordelen voor personen met een handicap vragen bij de deelnemende instellingen voor sport, cultuur en vrije tijd. Het kan gaan om kortingen, audiogidsen, voorbehouden (parkeer)plaatsen, passen om niet aan te hoeven schuiven, ...
 

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel