Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadInfo 60+


In de rubriek 'Info 60+' vind je per thema verschillende artikels met actuele informatie.

Via onderstaande foto kan je de theoretische hoofdstukken raadplegen uit de 60-plusgids over deze thema's en meer.

60+gids


Laatste tien gepubliceerde info 60+ berichten:


Alleenstaanden getroffen door energiearmoede

Alleenstaanden getroffen door energiearmoedeDe combinatie van een gunstig klimaat en economische factoren maken dat de energiefactuur voor de Belgische gezinnen sedert 2009 met ongeveer 12% gedaald is. Toch wordt er op vlak van energiearmoede geen vooruitgang geboekt. De Koning Boudewijnstichting stelt vast dat de energiearmoede sinds 2009 nauwelijks evolueert en zelfs licht gestegen is voor alleenstaanden, waaronder vooral ouderen en eenoudergezinnen.
 

Lancering Vlaams Expertisepunt Mantelzorg

Lancering Vlaams Expertisepunt MantelzorgVlaams Expertisepunt Mantelzorg is het online trefpunt voor mantelzorgers en zij die met hen samenwerken. De website verzamelt informatie en kennis, maar ook interessante tips, publicaties en tools rond mantelzorg in Vlaanderen en daarbuiten.
 

Sport Vlaanderen en KU Leuven presenteren lessenreeks ‘Spierkracht voor senioren’

Sport Vlaanderen en KU Leuven presenteren lessenreeks ‘Spierkracht voor senioren’Het belang van krachttraining om op latere leeftijd goed te functioneren is wetenschappelijk aangetoond. De meeste oefenprogramma’s voor ouderen focussen op de fitheid van hart- en bloedvaten. Trainen op de spierkracht en het evenwicht ontbreekt vaak. Sport Vlaanderen en KU Leuven werkten daarom een lessenreeks van 12 oefeningen voor 50-plussers uit.
 

Benieuwd hoeveel 65-plussers er binnen 10 jaar in jouw gemeente wonen?

De veroudering van de bevolking zet zich voort: alle gemeenten zullen tussen 2017 en 2027 een stijging kennen van het aantal 65-plussers, gaande van 9% tot meer dan 48%. Dat blijkt uit de prognoses van Statistiek Vlaanderen. Benieuwd hoe sterk jouw gemeente vergrijst?
 

Digimeter: meer smartphones voor alle leeftijden

Digimeter: meer smartphones voor alle leeftijdenDe Digimeter, een enquête van Imec brengt het gebruik van digitale media en digitale technologieën van de Vlamingen in kaart. We kijken naar de resultaten van ouderen.
 

47 ziekenhuizen beloond

47 ziekenhuizen beloondHet Vlaams Patiëntenplatform vzw (VPP), een platform van meer dan 100 patiëntenverenigingen in Vlaanderen, reikte op 21 december 2017 een oorkonde uit aan 47 Vlaamse ziekenhuizen. Deze ziekenhuizen bevragen de kwaliteit van hun werk bij de patiënten.
 

Brochure: Uw woning is ongeschikt of onbewoonbaar verklaard. Wat nu?

Brochure: Uw woning is ongeschikt of onbewoonbaar verklaard. Wat nu?Met deze brochure wil de Vlaamse overheid eigenaars van een woning informatie geven over de beroepsmogelijkheden bij een ongeschikt- of onbewoonbaarverklaring, de gevolgen van inventarisatie, de berekening van de heffing en de mogelijke redenen van vrijstelling en schorsing van de heffing.
 

De bewonersfactuur in woonzorgcentra

De bewonersfactuur in woonzorgcentraHet Socialistisch Ziekenfonds analyseerde facturen van 3 000 leden die in woonzorgcentra wonen. Daaruit blijkt dat de betaalbaarheid van het verblijf in een WZC onder druk staat. De prijzen stijgen en het inkomen van heel wat ouderen blijkt niet voldoende om hun verblijf te betalen.
 

Hernieuwing gratis abonnementen De Lijn

Hernieuwing gratis abonnementen De LijnHeb je op basis van je recht op een tegemoetkoming een gratis abonnement bij De Lijn en vervalt dit abonnement tegen het eind van het jaar? Dan zal je automatisch een nieuw abonnement krijgen, dat opnieuw 5 jaar geldig is.
 

Eerste stap naar afschaffing reservatieplicht voor rolstoelgebruikers

Eerste stap naar afschaffing reservatieplicht voor rolstoelgebruikersDe Lijn wil komaf maken met de reservatieplicht van rolstoelgebruikers voor bus en tram. Het is de bedoeling dat zij net als iedereen een rit kunnen maken wanneer ze willen. Daarom start de vervoermaatschappij een proefproject op vijf ‘meer mobiele’ lijnen. Dit zijn lijnen met meerdere toegankelijke haltes en uitsluitend toegankelijke voertuigen. Mensen met een visuele of motorische beperking kunnen zelf nagaan of hun halte toegankelijk is.
 

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel