Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Cahier Ouderenzorg: Ouderenmis(be)handeling

Gepost op 07/07/2010


Cahier Ouderenzorg: Ouderenmis(be)handelingAuteur(s): Gerd Callewaert, Ann Moreels, Anne van der Gucht; Uitgeverij: Kluwer; Isbn: 9789046519394

Ouderenmisbehandeling is vaak nog met een taboe omgeven. Heel wat slachtoffers durven geen melding te maken van hun situatie. Toch biedt zwijgen geen uitkomst. Hulp- en dienstverleners die vaak met ouderen werken, moeten bewust worden van de problematiek en alert zijn voor signalen die kunnen wijzen op één of andere vorm van ouderenmisbehandeling.

Dit cahier ouderenzorg gaat dieper in op de problematiek en omvat volgende facetten: definitie en een typologie van ouderenmis(be)handeling; histroiek, opdrachten en werking van het Vlaams Meldpunt Ouderenmis(be)handeling; preventiemaatregelen bij de aanpak van ouderenmis(be)handeling; risicofactoren die het ontstaan van misbehandeling in de hand kunnen werken; concrete aanpak van casussen, met bijzondere aandacht voor een mogelijks te gebruiken stappenplan en de methodiek van het casemanagement; beroepsgeheim en juridische mogelijkheden. Het cahier sluit af met een algemeen besluit en een blik op de toekomst.

ISBN: 9789046519394

Jaartal: 2008

Uitgeverij: KluwerJe kan het boek o.a. hier aankopen.
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring