Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Mannen willen seks, vrouwen willen intimiteit

Gepost op 20/03/2009


Wat 50-plussers er in werkelijkheid zelf over denken. Els Messelis gaat na waar de clichéstelling mannen willen seks, vrouwen willen intimiteit vandaan komt, en of ze vandaag nog geldt!

De 50-plussers van vandaag zijn een diverse groep midlifers, babyboomers, medioren, senioren en ouderen. Ze zijn opgegroeid in een andere tijdsgeest, met andere waarden en normen rond seksualiteit en intimiteit. Waarover hebben we het als we praten over seks en intimiteit bij 50-plussers? Is het oude wijn in nieuwe zakken of net omgekeerd?
Els Messelis schetst de psychoseksuele veranderingen bij mannen en vrouwen. Ze analyseert de andropauze en de menopauze, en de bijhorende seksuele en sensuele implicaties. Is de middenleeftijd een afscheidsperiode van de driften? Is de menopauze een nachtmerrie of een rijpingsgebeuren? Is de andropauze een verwelking van het liefdespenseel?
 
Els Mesellis is maatschappelijk werkster en sociaal gerontoloog. Ze is zaakvoerder van het Expertise Bureau Latere Leeftijd & Gender (Lachesis), waar ze vorming geeft aan en onderzoek verricht bij 50-plussers. Daarnaast is ze opleidingscoördinator Seniorenconsulentenvorming verbonden aan het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen in Schaarbeek. Als gewezen onderzoek- en doctoraatsstudente (VUB) heeft ze tal van artikelen gepubliceerd over 50-plussers. Aan Mannen willen seks, vrouwen willen intimiteit werkten ook Koen Baeten (docent Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen, UHasselt) en Ilse Van de Velde (Sensoa) mee.
 
Mannen willen seks, vrouwen willen intimiteit – Els Messelis
ISBN 9789002231797 - € 17,95 – 160 blz. – paperback – Een uitgave van Standaard Uitgeverij


Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel