Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Het was toch een mooi leven

Gepost op 10/03/2008


Het was toch een mooi levenRouw van ouderen om het verlies van de partner; Uitgeverij: Davidsfonds

  • Voor rouwende ouderen, hun directe omgeving en zorgverleners
  • Hoe omgaan met intens en uitzichtloos gemis
  • Arthur Polspoel is begeleider van rouwgroepen, en een veelgevraagd spreker over rouw
  • Inzicht in de belevingswereld van kwetsbare ouderen vanuit herkenbare situaties en getuigenissen
De dood behoort in onze samenleving ogenschijnlijk bij de hoge ouderdom. Rouw van achterblijvende ouderen wordt daarom vaak onderschat. Het gemis van een langdurig gedeelte van het leven en het gebrek aan toekomstperspectief maakt de rouw echter intenser.
 
Dit boek gaat over de vele aspecten van rouwverwerking bij oude mensen die om fysieke of psychische redenen al grotendeels buiten het maatschappelijke leven staan. De partner is dan vaak nog de enige emotionele bondgenoot. Wanneer deze door de dood wegvalt, wordt de nabestaande in een bijna uitzichtloze rouw gedompeld. Heeft de partner die achterblijft nog wel de energie en de wil om het leven zinvol op te nemen?
 
Rouwende ouderen voelen zich vaak onbegrepen. Kinderen, kleinkinderen, vrienden en zelfs mensen in de zorgverlening zijn dan ook vaak op zoek naar aanknopingspunten om hen begripvol bij te staan. Polspoel geeft doorheen authentieke uitspraken van nabestaanden inzicht in de belevingswereld van kwetsbare ouderen. Dit maakt dat ‘Het was toch een mooi leven’ een waardevol hulpmiddel is voor rouwende ouderen én hun naaste omgeving.
 Arthur Polspoel was jarenlang pastoraaltheoloog en supervisor aan de Theologische Faculteit Tilburg. Hij publiceerde diverse boeken over rouw en palliatieve zorg.
 
118 p. -  € 14,95 - ISBN 978 90 77942 36 9


Je kan het boek o.a. hier aankopen.
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel