Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Het leven gaat verder, zeggen ze

Gepost op 09/11/2006


Het leven gaat verder, zeggen zeLotgenoten in rouw ontmoeten elkaar, Auteurs:Arthur Polspoel, Monique Dujardin en Kathleen Roskams, Uitgeverij: Davidsfonds, 130 blz

Genre: Zingeving en spiritualiteit

 

Het leven gaat verder, zeggen ze

Lotgenoten in rouw ontmoeten elkaar

 

Arthur Polspoel, Monique Dujardin, Kathleen Roskams

 

‘Het leven gaat verder.’ Vaak de laatste zin van een gesprek met iemand die een geliefde verloren is. Niet kwaad bedoeld, maar wel pijnlijk. Want de wereld staat stil na de dood van een dierbare. Men verdrinkt in verdriet. En niemand lijkt dat écht te willen begrijpen. Men draait het hoofd weg van het betraande gelaat.

 

Behalve lotgenoten misschien. Mensen die worstelen met dezelfde woede en pijn, met hetzelfde gevecht tussen verstand en emotie, met dezelfde vragen naar zingeving. Verwerken kan niemand voor een ander doen. Maar anderen kunnen je wel steunen. Het leven gaat verder, zeggen ze toont hoe rouwgroepen troost en wat hoop kunnen bieden.

 

Wat is rouwen precies? Hoe werkt een rouwgroep? Hoe kan ik er terecht? Op een heldere manier schetsen de auteurs de doelstellingen, de werking en de effecten van lotgenotengroepen voor rouwenden. Uit de vele aangrijpende getuigenissen en brieven kunnen zowel nabestaanden als spontane en professionele hulpverleners moed en inspiratie putten.

 

Arthur Polspoel is universitair docent, auteur en begeleider van rouwgroepen. Monique Dujardin is actief als rouwconsulent en groepsbegeleider. Kathleen Roskams is psychologe en begeleidt jongerenrouwgroepen. Door de jaren heen hebben de auteurs een schat aan kennis en ervaring opgedaan.

 

Prijs € 14,95

ISBN 90 77942 246Je kan het boek o.a. hier aankopen.
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel