Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Valpreventie, bij thuiswonende ouderen met verhoogd risico

Gepost op 09/11/2006


Auteurs: Koen Milisen, Annelies Geeraerts, Eddy Dejaeger, Uitgeverij: Acco Leuven, 72 blz

Op basis van de ‘state of the art’ werden voor de praktijk haalbare en werkbare instrumenten ontwikkeld voor een multidisciplinaire aanpak van valproblematiek bij thuiswonende ouderen met verhoogd risico. Meer in het bijzonder werd een instrumentarium samengesteld voor case finding (opsporen van ouderen met hoog risico), multifactorieel assessment (opsporen van gekende risicofactoren en oorzaken) en multifactoriële interventies (aanpak en behandeling) dat door huisartsen, verpleegkundigen, kinesitherapeuten en ergotherapeuten kan gebruikt worden. Deze praktijkrichtlijn werd in opdracht van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgewerkt door de wetenschappelijke werkgroep “Uniforme Aanpak Valpreventie Vlaanderen” en met de ondersteuning van de netwerken voor lokaal gezondheidsoverleg (LOGO) in de praktijk uitgetest bij gezondheidswerkers en thuiswonende ouderen. De praktijkrichtlijn wordt verder ondersteund en uitgedragen door verschillende beroepsgroepen: Domus Medica, Nationaal Verbond van Katholieke Vlaamse Verpleegkundigen en Vroedvrouwen, Vlaamse Verpleegunie, Unie voor Zelfstandige Kinesitherapeuten, Vlaams Kinesitherapeuten Verbond, Vlaams Ergotherapeutenverbond.

Prof. Dr. Koen Milisen is hoofddocent aan het Centrum voor Ziekenhuis- en Verplegingswetenschap, K.U.Leuven en Verpleegkundig specialist van de Dienst Geriatrie, UZ Leuven.
Annelies Geeraerts is wetenschappelijk medewerker aan het Centrum voor Ziekenhuis- en Verplegingswetenschap, K.U.Leuven en verpleegkundige van de Dienst Geriatrie, UZ Leuven.
Prof. Dr. Eddy Dejaeger is Geneesheer Internist, Geriater, Adjunct kliniekhoofd dienst geriatrie, UZ Leuven en Coördinator valkliniek, UZ Leuven.

ISBN: 9033462877
NUR 871     
17 x 24,5 cm, 72 blz.
€ 12,50
VerschenenGa terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring