Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Vrijwilligerswerk. De Wet

Gepost op 04/12/2006


De Koning Bouwdewijnstichting stelde een informatieve bundel samen met praktische vragen en antwoorden omtrent vrijwilligerswerk.

Vrijwilligerswerk. De wet. 
Praktische vragen en antwoorden
 
De nieuwe wet op het vrijwilligerswerk is sinds 1 augustus 2006 in voege.
De meeste vrijwilligers en verenigingen zijn ervan op de hoogte, passen zich aan en zijn op zoek naar concrete antwoorden en toepassingen.
Met deze handige pdf-brochure wil de Stichting een toegankelijke vertaling bieden: praktische en bruikbare antwoorden op de concrete vragen die vrijwilligers en verenigingen zich stellen wanneer ze de wet toe­passen.
Voor deze gids werkte de Stiching nauw samen met Eva Hambach, coördinator van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk, die de redactie op zich nam. Ze werd hierin bijgestaan door een leescomité bestaande uit mensen die zeer betrokken waren bij de totstandkoming van de nieuwe wet.
Deze praktische gids maakt de wet toegankelijk en hanteerbaar, mogelijke valkuilen wor­den aangestipt en de vele concrete voorbeelden zorgen voor de nodige herkenning en vertaling. We brengen de gids alleen uit in pdf-vorm via de eigen webstek en enkele sites van koepels van vrijwilligerswerk. Dit laat toe de informatie te up-daten, wanneer nieuwe KB’s of uitvoeringsbesluiten de toepassing van de wet vervolledigen.

Deze publicatie is niet in gedrukte vorm verkrijgbaar en kan enkel elektronisch binnengehaald worden. Hij is beschikbaar op de website van de Koning Boudewijnstichting vanaf 24/11/2006. U kan de publicatie ook rechtstreeks openen vanaf onze site door onderaan deze pagina op de link te klikken (onder "Download documenten"). Het gratis boekje is een pdf-bestand van 1782 Kb en telt 60 pagina's. Vergeet het zeker niet op te slaan op je lokale pc. ISBN: 978-5130-521-0 Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring