Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Goochelen met Google voor senioren

Gepost op 19/05/2006


Goochelen met Google voor seniorenAuteur: Dirk de Grooff , Uitgeverij: Davidsfonds , 141 pag.

Waar vind je de krantenkoppen van vandaag?

Met de kleinkinderen een dagje naar het pretpark…

Na het doktersbezoek wil je meer weten over de gestelde diagnose.

Sporten met leeftijdsgenoten. Waar kun je terecht?

Is efficiënt en snel informatie opsporen anders voor senioren dan voor jonge surfers? Natuurlijk niet! De laatste jaren vinden wel steeds meer vijftigplussers enthousiast hun weg naar het internet.

Het internet is een onmisbare informatiebron. Maar ook een gigantisch datadoolhof. Gelukkig is er Google, hét ultieme zoekinstrument. Dit boek legt de onvermoede mogelijkheden van Google systematisch uit voor elke senior die voortaan recht op zijn doel wil afgaan.

Goochelen met Google voor senioren bevat een kwalitatieve selectie van 120 Nederlandstalige topsites voor de actieve senior. Over computer, geld, gezondheid, koken, kleinkinderen, huis en tuin, thuiszorg, vrije tijd, shoppen…Vijfentwintig oefeningen vormen de ultieme test. Wie slaagt, mag zich een meester in het goochelen – of Googlen – noemen. Succes!

Dirk de Grooff is hoogleraar Communicatiewetenschap en projectleider van het Mediacentrum K.U.Leuven. Hij publiceerde bij Davidsfonds/Leuven o.m. Het grote woordenboek van de nieuwe media en Snel en efficiënt leren zoeken op het internet.

 

 Je kan het boek o.a. hier aankopen.
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel