Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Lang zullen ze leren!

Gepost op 24/11/2005


Educatief werken met ouderen

Deze publicatie van SoCius heeft als doel de educatieve kracht een hulp te bieden bij het opzetten van vorming met, voor en door ouderen. Educatie met ouderen in het sociaal-cultureel volwassenenwerk wordt hier omschreven als alle activiteiten door en voor ouderen die het leren en blijven leren van ouderen ondersteunen en initiŰren.

De publicatie bestaat uit drie delen die elk afzonderlijk gelezen kunnen worden.  Een eerste deel focust op wie de ouderen zijn, met hoeveel ze zijn, wat ze willen leren en wat de rol van het sociaal-cultureel volwassenenwerk hierin kan zijn.  Deel 2 gaat in op de opzet van Ún handige tips voor een educatieve activiteit voor ouderen.  Het laatste deel focust op verschillende educatieve methodes die toegepast kunnen worden.  Het wordt afgerond met enkele voorbeelden uit de praktijk, spellen, handboeken en websites.  Er werd ook een begrippenlijst toegevoegd die de belangrijkste begrippen uit de oudereneducatie omschrijft.

Exemplaren kunnen besteld worden bij Frieda Smellinckx en dit telefonisch of per mail aan frieda.smellinckx@socius.be.Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring