Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Granny Power!

Gepost op 24/11/2005


Een groepsportret van meisjes van 50 en méér

Granny Power!

 

We schrijven 1955.  In de hele wereld worden baby’s geboren die aan de wieg staan van een dynamische beweging die gelijke rechten eist voor vrouwen.  De meisjes in hun wiegjes, en hun oudere zussen, zullen als tieners de woelige jaren ’60 meemaken, bloemetjesjurken dragen en luisteren naar The Beatles en The Rolling Stones.  De waaghalzen onder hen zingen mee met Bob Dylans The Times they are a’changin, roken een joint en verbranden hun bh’s.  Deze flower power generatie, die wellicht meer heeft betekend voor de emancipatie van vrouwen dan elke andere voor hen, wordt nu gerekend tot de groep ‘oudere vrouwen’.  In 2010 zal niet minder dan één op vier vrouwen ouder zijn dan 60.  Hun aandeel in de samenleving groeit, maar toch blijven ze nog relatief onzichtbaar.  Daar komt gelukkig langzaamaan verandering in, maar er is nog een lange weg te gaan.

Zij-kant brengt met het charter “Granny Power, een groepsportret van meisjes van 50 en méér”, de groep vrouwen van boven de 50 in kaart.

Auteur Christel Geerts onderzoekt welke kennis er over oudere vrouwen bestaan, over welke domeinen nog verder onderzoek moet gebeuren en voor welke beleidsuitdagingen we staan.

 

Bestel je exemplaar van de brochure via zij-kant@s-p-a.be of 02 552 02 63Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel