Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Wegwijs in dementie op jonge leeftijd

Gepost op 05/11/2007


Een praktische gids voor personen met jongdementie, familie en hulpverleners Auteurs: Annemie Janssens, An Lootens, Els Verraest, Ils Mattheussen (Red.)

Dementie komt niet alleen voor op oudere leeftijd. Ook mensen die nog relatief jong zijn, krijgen soms te maken met dementie. 'Voor ons is alles te vroeg. Ik voel me een jonge weduwe wiens partner nog leeft.' Dementie op jonge leeftijd raakt het gezin en de familie extra hard. Jonge mensen hebben vaak een grote vriendenkring, hobby's, een job, opgroeiende kinderen en vooral een hoop plannen voor de toekomst. Dat maakt het accepteren van de ziekte nog zwaarder.

Dit is het allereerste Nederlandstalige boek over jongdementie. Het biedt een klare kijk op de specifieke problematiek van dementie onder de leeftijd van 65 jaar. In vergelijking met dementie op oudere leeftijd zijn de hulpvragen aanzienlijk complexer, zowel voor de familie als voor de hulpverlener. De auteurs trachten op deze vragen heldere antwoorden te geven.

Thema's als diagnosestelling, oorzaken, erfelijkheid en medicatie komen uitgebreid aan bod. De lezer krijgt meer inzicht in de beleving en het veranderende gedrag van de persoon met jongdementie, doorheen het ganse traject. De manier waarop familieleden omgaan met het ziekteproces wordt eveneens belicht. Daarnaast bevat het boek concrete informatie rond uitkeringen en tegemoetkomingen, diensten voor informatie en ondersteuning, thuis- en residentiële zorg, juridische aspecten en autorijden. Informatieve hoofdstukken wisselen af met indringende getuigenissen en bruikbare adviezen.

ISBN :  978-90-209-7404-1
Verkoopprijs :  29,95 EUR
NUR-code :  895 \

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring