Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Generaties onder één dak. Succesvol samenwonen in een kangoeroe-, zorg- en meergeneratiewoning

Gepost op 30/05/2016


Generaties onder één dak. Succesvol samenwonen in een kangoeroe-, zorg- en meergeneratiewoningMeergeneratiewonen zit in de lift. Steeds vaker delen twee of zelfs drie generaties een woning. De voordelen zijn duidelijk: een gratis babysit en boodschappendienst, een buffer tegen eenzaamheid, een warme zorg in moeilijke tijden. Maar er zijn ook risico’s: minder privacy, een zorglast die te zwaar kan worden, … Dit boek bespreekt uitgebreid alle aspecten van meergeneratiewonen: de financiële aspecten (naar Belgisch recht), zorgen voor elkaar, omgaan met conflicten …

Het bevat waardevolle juridische en fiscale informatie en geeft concrete tips om zaken samen te bespreken en aan te pakken. Bovendien delen twintig gezinnen hun ervaringen over deze vorm van wonen. Hun getuigenissen zijn gebaseerd op interviews met studenten gezinswetenschappen. Het boek is een gids voor iedereen die overweegt om met meer generaties onder één dak te gaan leven.

Wat vind je in het boek?
- Alles over de woning. Hoe regel je de eigendom van de woning? Woon je best in een ééngezins- of een meergezinswoning? Welke mogelijkheden biedt het zorgwonen? Wat zijn architectuurtips voor meergeneratiewoningen?
- Alles over zorgen voor elkaar. Hoe zorg je voor privacy, voor (klein)kinderen, voor ouder wordende ouders, voor jezelf?
- Alles over de financies. Hoe verdeel je de kosten? Welke invloed heeft meergeneratiewonen op pensioenen en vervangingsinkomens? Welke financiële en fiscale mogelijkheden zijn er?
- Modeldocumenten te downloaden.
Miet Timmers is docent in de opleiding Gezinswetenschappen van Odisee, en erkend bemiddelaar. Ze verdiept zich in het samenspel tussen generaties in families en organisaties.

Bestellen
Het boek kost 20 euro + 4 euro verzendingskosten (binnen België). Je kan het hier bestellen.


Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel