Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Enig Stuk, magazine voor alleenstaande ouders en hun omgeving

Gepost op 16/01/2015


Enig Stuk, magazine voor alleenstaande ouders en hun omgevingIn Vlaanderen bestaat één gezin op vijf uit één ouder en hun kinderen. Deze groep wordt almaar groter. Ook grootouders spelen hierbij een belangrijke rol: zij worden vaak ingeschakeld voor opvang en hulp bij de opvoeding. Grootouders zijn emotioneel betrokken bij de soms moeilijke situaties die hun kind en kleinkind(eren) doormaken. De ontstaansreden van eenoudergezinnen kan verschillen: de geboorte van een kind zonder dat er een partner aanwezig is, het overlijden van één van de ouders of een relatiebreuk, wat de meest voorkomende oorzaak is. De verschillende ontstaansredenen maakt de groep eenoudergezinnen vrij heterogeen. De Gezinsbond ijvert voor alle gezinnen, voor alle mama's, papa's, hun kinderen en grootouders en dus ook voor eenoudergezinnen.

Daarom is er nu ‘Enig Stuk’, een nieuw magazine van de Gezinsbond voor alleenstaande ouders en hun omgeving. Het is een blad met tips en tricks, met interviews, ideeën, weetjes en verhalen. Een magazine vol energie en moed, dat inspireert en leidt, maar vooral de mooiste glimlach ontlokt. Naast de
opvoedingsthema's, sociaal-juridische vraagstukken en verschillende interviews staat het blad ook stil bij de rol van grootouders in een eenoudergezin.

‘Enig stuk’ is gratis te bestellen via www.gezinsbond.be/enigstuk. Meer info kan je verkrijgen bij scw@gezinsbond.be of via 02 507 89 40.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel