Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Psychologische noden van zorgvragende ouderen en hun zorgverleners

Gepost op 24/03/2005


Guido Cuyvers, Lieve De Clerk, 2005, Provincie Antwerpen, dep.Welzijn, Katholieke Hogeschool Kempen

De positie van de zorgvragende ouderen verandert in de samenleving zeer snel. Van een kleine groep evolueren ze naar een omvangrijk deel van de bevolking. Toch kennen we deze groep onvoldoende. Wat zijn hun wensen en noden, hoe en door wie willen ze geholpen worden?
Dat zijn slechts enkele vragen die om opheldering vragen. Die opheldering is dringend nodig wil de samenleving de gepaste antwoorden kunnen formuleren.

Daarom gaf het departement Welzijn van de provincie Antwerpen opdracht tot een onderzoek. Die opdracht werd uitgevoerd door het departement Sociaal Werk van de Katholieke Hogeschool Kempen te Geel.

In het onderzoek worden zorgvragende ouderen (75 jaar en ouder) en hun zorgverleners uit de provincie Antwerpen bevraagd. De bevraging leverde een genuanceerde beschrijving op de van de manier waarop deze groepen aankijken tegen de ouderdom en de problemen die ze daarbij ervaren. Ook de hulp die ze al dan niet krijgen en de mensen van wie ze ondersteuning verwachten komen in de beschrijving aan bod.

Vervolgens formuleerde een panel van deskundigen een aantal beleidsaanbevelingen op basis van de voorgelegde resultaten.

U kan het boek bestellen
tegen de prijs van  15 plus verzendingskosten

Guido Cuyvers
KHK
Kleinhoefstraat 4 - 2440 Geel
tel.: 014 56 23 10
fax: 014 58 48 59
e-mail: guido.cuyvers@khk.be
  



Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring