Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Hoe zou een persoonsgerichte financiering in de ouderenzorg eruitzien?

Gepost op 11/08/2014


In de ons omringende landen maakt men in de ouderenzorg gebruik van persoonsgerichte financiering. Hierbij worden de middelen aan de zorgbehoevende persoon zelf gegeven zodat die hiermee zorg kan inkopen. In een masterproef van het Departement Maatschappelijke Gezondheidszorg van de KU Leuven wordt gezocht naar een antwoord op de vraag hoe een persoonsgerichte financiering er zou kunnen uitzien in de Vlaamse ouderenzorg.

In deze masterproef voert Katrijn Hallaert een verkennend onderzoek naar persoonsgerichte financiering in de Vlaamse ouderenzorg. Dit gebeurde aan de hand van interviews met 15 stakeholders uit de ouderenzorg.

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste stakeholders een positieve houding hebben ten opzichte van deze financieringsvorm. Alleen de gelijkheid en toegankelijkheid van de ouderenzorg zou er volgens de meeste stakeholders op achteruit gaan. Dit komt overeen met onderzoek uit het buitenland, waar de invoering van persoonsgerichte financiering grotendeels voor positieve effecten zorgde.


Bijlagen:
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring