Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Oud, niet out. Over ouderen met beperkingen en inclusie

Gepost op 29/07/2014


Oud, niet out. Over ouderen met beperkingen en inclusie Onze samenleving telt meer en meer ouderwordende personen met een verstandelijke beperking. Tegelijk met de relatief onbekende zorgvraag van ouderen met beperkingen en de handelingsverlegenheid die hieruit voortvloeit, wordt van iedereen die verantwoordelijk is of instaat voor de dagelijkse ondersteuning, verwacht – op grond van volwaardig burgerschap en kwaliteit van bestaan – een inclusief beleid te voeren.

Het boek brengt Europese, Amerikaanse en Vlaamse bijdragen samen, die vanuit verschillende perspectieven (overheid, voorzieningen uit de gehandicaptenzorg en reguliere diensten, gebruiker, academische wereld) inzoomen op kwaliteit van bestaan, beleidsopties, samenwerkingsverbanden, knelpunten en uitdagingen.

Het bevat voorbeelden van goede praktijken, uitdagingen en aanzetten tot antwoorden op tal van vragen. •Wat betekent inclusie voor elke stakeholder?
•Welke visies leven in de betrokken sectoren?
•Voldoet het huidige aanbod aan voorzieningen en diensten om mensen met een beperking ouder te laten worden op de plaats die ze zelf kiezen?
•Welke competenties zijn nodig om de zorgvraag van ouderen met beperkingen te beantwoorden?
•Moet de gehandicaptenzorg deze competenties verwerven, inzetten en aparte eenheden opzetten?
•Of brengt deze sector de noodzakelijke competenties binnen in de reguliere sector (woon- en zorgcentra, gezinshulp, thuisverplegingsdiensten,…)?

Ateurs: J. Warnez, N. Schepens & C. Seynaeve (Red.)
ISBN: 9789044129236
Aantal Pagina's: 272
Prijs: € 30,00
Uitgever: Garant Uitgevers nv

Je kan het boek o.a. hier aankopen.
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel