Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Hoe cash zorg verandert. Multidisciplinaire benadering van de persoonlijke financiering in de zorg.

Gepost op 16/07/2014


Hoe cash zorg verandert. Multidisciplinaire benadering van de persoonlijke financiering in de zorg. Meer dan ooit woedt het maatschappelijk debat rond persoonlijke financiering binnen de sector van personen met een beperking. Besparingsoverwegingen nopen tot nieuwe denkkaders over zorg.

De persoonlijke financiering als instrument en concept wordt hier tegen het licht gehouden. De diverse eigenschappen en maatschappelijke evoluties die elkaar kruisen via het persoonlijk financieringsmechanisme, worden bekeken. Verschillende onderzoeksdisciplines, zoals de cultuur- en organisatiesociologie en de orthopedagogische wetenschappen komen aan het woord en beoordelen de mogelijke wijzigingen.

Het multidisciplinaire aspect wordt door minister Vandeurzen benadrukt als zeer belangrijk in de beleidsondersteuning. In welke mate worden de oorspronkelijke doelstellingen gerealiseerd? Wat zijn de randvoorwaarden en welke nieuwe vragen dienen zich aan?

Deze publicatie is gerealiseerd bij het emiritaat van prof.dr. Jef Breda. Mede dankzij zijn jarenlange inzet met zijn onderzoeksgroep ‘Welzijn en de Verzorgingsstaat’ heeft de persoonlijke financiering in het Vlaamse zorglandschap voet aan wal gekregen.

Ateurs: H. Gevers & L. Sebrechts (red.)
ISBN: 978-90-441-2942-7
Omvang: 212 blz.
Prijs: € 24,90

Je kan het boek o.a. hier aankopen.
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring