Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Samen vrijwilligen: nieuwe publicatie Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk

Gepost op 19/03/2014


Samen vrijwilligen: nieuwe publicatie Vlaams Steunpunt VrijwilligerswerkVrijwilligerswerk gebeurt niet zomaar. Van deze hardnekkige opvatting moeten we dringend af. Het lijkt erop dat een portie goede wil volstaat om alles gesmeerd te laten verlopen. Maar zonder afspraken kunnen dingen in het honderd lopen. Vrijwilligerswerk vraagt daarom goede afstemming en duidelijke onderlinge communicatie om een vlotte samenwerking te garanderen. Dit wordt beschreven in het nieuwe boekje van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk.

Vrijwilligers werken samen met andere vrijwilligers, met bestuursleden (of bestuursvrijwilligers), met beroepskrachten. Ze staan ook vaak ten dienste van anderen met wie ze in contact komen. Waar mensen samenwerken, kan je nooit volledig vermijden dat men er andere opvattingen op na houdt en dat er botsingen tussen karakters en persoonlijkheden optreden. Toch is een groot deel van de problemen te voorkomen. Niet louter door afspraken op papier te zetten, wel door ervoor te zorgen dat afspraken opgevolgd worden, er met de mensen gesproken wordt, door kort op de bal te spelen als er zich een moeilijkheid voordoet, en mogelijkheden tot correctie in te bouwen. In bepaalde gevallen is de beste conclusie immers de samenwerking stop te zetten.

In deze publicatie schetst het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk een aantal situaties en uitspraken en worden hieruit tips en suggesties gehaald om de samenwerking tussen uitvoerders en organisatoren van het vrijwilligerswerk vlotter te laten verlopen. In een eerste deel bieden de auteurs inzicht op wat er allemaal misloopt of wat ergert in samenwerkingsverbanden en hoe je dat kan vermijden. Het tweede deel biedt inspiratie om de samenwerking binnen jouw werking te optimaliseren.

Leden van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk krijgen de publicatie gratis.

Anderen kunnen het boekje bestellen via http://www.politeia.be/article.aspx?a_id=SAMENV638L

De publicatie kost 11,00 euro (incl. btw, excl. verzendingskosten).


Je kan het boek o.a. hier aankopen.
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel