Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

De wereld verandert, ouderen ook (brochure)

Gepost op 14/03/2014


De wereld verandert, ouderen ook (brochure)Het viel de Stichting voor Toekomstige Generaties onmiddellijk op: men kan zich niet buigen over de vergrijzing zonder te kijken naar de hele samenleving en in het bijzonder de organisatie van de solidariteit. Daarom werd samen met partners zoals CERA en het Riziv twee jaar lang gewerkt aan een project ‘Onze Toekomst - Burgers op zoek naar duurzame modellen voor intergenerationele solidariteit’.

Aan het project werkten verschillende deskundigen, maar ook een divers burgerpanel mee. Deze burgers beschrijven de toekomst van de ouderen, zoals zij die dromen. Ze begeven zich daarmee buiten het gebruikelijke denkkader en doen een reeks heel concrete voorstellen. De aanbevelingen zijn niet bedoeld om te overtuigen, maar zijn er om de dialoog open te trekken in het licht van andere, mogelijke of wenselijke opties.

Het resultaat van deze denkoefening lees je in de brochure ‘De wereld verandert, ouderen ook’.

De Stichting voor Toekomstige Generaties is een onafhankelijke, pluralistische stichting van openbaar nut, die zich wijdt aan de opbouw van een leefbare wereld voor toekomstige generaties door op verschillende manieren duurzame initiatiefnemers en projecten te steunen. Meer informatie vind je op www.stg.be.

Bijlagen:
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel