Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Steunpunt Armoedebestrijding stelt ‘Tweejaarlijks Verslag 2012-2013’ voor

Gepost op 20/12/2013


Steunpunt Armoedebestrijding stelt ‘Tweejaarlijks Verslag 2012-2013’ voorHet zevende ‘Tweejaarlijks Verslag’ van het Steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting is gewijd aan het fundamenteel recht op sociale bescherming, met name de sociale zekerheid en de sociale bijstand. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de sociale bescherming voor huidige en toekomstige gepensioneerden of aan de sociale bescherming voor wie ziek is.

Er wordt vaak op gewezen dat België, dankzij zijn sociaal beschermingssysteem, meer dan andere lidstaten van de Europese Unie de impact van de crisis heeft weten te beperken. Dit klopt. Toch kan het Steunpunt Armoedebestrijding niet anders dan vaststellen dat dit systeem niet iedereen op dezelfde wijze beschermt en dat recente ontwikkelingen zoals de hervorming van de pensioenen¬ veel bezorgdheid wekken.

Het verslag is opgesteld samen met zeer verschillende actoren: mensen in armoede en hun verenigingen, hulpverleners van openbare en private diensten, vertegenwoordigers van de sociale partners, ziekenfondsen, administraties, openbare instellingen van de sociale zekerheid ... Ook de Vlaamse Ouderenraad was bij dit proces betrokken.

Lees hier het persbericht naar aanleiding van de lancering van het Tweejaarlijks Verslag.
Lees hier het volledige Tweejaarlijks Verslag 2012-2013.


Bijlagen:
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring