Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Lees- en kookboek ‘Uit de Keuken van mijn Kindertijd’: de appeltaart van madam Lambert en 79 andere familierecepten

Gepost op 22/11/2013


Lees- en kookboek ‘Uit de Keuken van mijn Kindertijd’: de appeltaart van madam Lambert en 79 andere familiereceptenRecepten die al jaren van moeder op dochter of van grootvader op kleinzoon overgaan, een beduimeld kookboek waaruit sinds jaar en dag hetzelfde gerecht wordt gemaakt, de verjaardagstaart die je grootmoeder telkens voor je bakte … Jeugdherinneringen. Wat in 2012 bij de Gezinsbond begon met een receptenwedstrijd ‘De keuken van mijn kindertijd’ voor de leden in het kader van de Week van de Smaak, werd in samenwerking met Davidsfonds Uitgeverij en auteur Eddie Niesten een fraai kook- en leesboek met een verfrissende kijk op de thuiskeuken van toen. Alle 79 verhalen en recepten zijn verzameld in een aantrekkelijk lees- en kookboek. Het winnende recept werd de befaamde ‘appeltaart van madam Lambert’ van mevrouw Katrien Heene.

Het boek ‘Uit de Keuken van mijn Kindertijd’ verzamelt de onuitputtelijke ‘rijkdom’ van de familiekeuken. De recepten – haalbaar voor iedereen – worden aangevuld met sappige verhalen en anekdoten. Culinair schrijver Eddie Niesten zorgt met zijn boeiend en deskundig commentaar voor een onvervalste ode aan de rijke Vlaamse familiekeuken.

De Gezinsbond heeft in haar werking altijd prominent aandacht gehad voor gezonde voeding en de alledaagse keuken. Via het vormingsaanbod ‘De Keuken van mijn Kindertijd’ waarin de keuken van de kinderjaren geproefd kan worden, vinden de recepten en verhalen hun weg terug naar de bondsafdelingen en gewesten.

Achtergrondinformatie auteur Eddie Niesten
Eddie Niesten (Maastricht, °1951) studeerde talen, communicatie, buitenlandse politiek en marketing aan de universiteiten van Antwerpen, Brussel en Hasselt.
Hij heeft tal van publicaties op zijn naam over België (cfr. Actuele Onderwerpen) en de rijke culinaire traditie van het land (‘Goesting in Vlaanderen’, ‘Op de wijze van de chef’, ‘Tweemaal oorlog, driemaal honger’, ‘Uit de Keuken van mijn Kindertijd’).
Tientallen lezingen in België en Nederland in dat verband en bijdragen voor diverse media staan op zijn actief.

Hoe het boek bestellen?
Het nieuw lees- en kookboek is in softcover verkrijgbaar via de Gezinsbond aan ledenprijs € 22,50 (verzending inbegrepen) door storting op rekeningnummer BE72 0012 6706 4116 van de Consumentenwerking. Graag met vermelding ‘De keuken van mijn kindertijd'.
Het boek wordt ook in hardcover door het Davidsfonds aangeboden aan € 27,50 en is verkrijgbaar in de boekhandel.

Je kan het boek o.a. hier aankopen.
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring