Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Praktijkgids participatie: 55 concrete tips voor succesvolle inspraakprojecten

Gepost op 01/01/1970


Inspraak en participatie zijn hot, ook in Vlaanderen en Nederland. De voorbije jaren werd er heel wat geŰxperimenteerd met participatievormen en -projecten. Op kleine en grote schaal (zoals de G1000) en met wisselend succes. Maar wat leren we hieruit? Hoe begin je aan zo'n participatieproject en vooral, hoe breng je het tot een goed einde? Dit kom je te weten in de pocket 'Praktijkgids participatie: 55 concrete tips voor succesvolle inspraakprojecten'.

Dit boek ademt ervaring: van de auteur, die de voorbije jaren met succes meerdere (participatie)projecten heeft aangestuurd. Van andere projectco÷rdinatoren en organisaties die met participatie aan de slag zijn gegaan. En van participanten die hun stem lieten horen. Met aanbevelingen, te vermijden valkuilen en talrijke tips uit de praktijk, is de publicatie een handig werkinstrument. Een heldere gids die organisaties, verenigingen en overheden op weg helpt om een eigen visie op participatie uit te werken en die ook om te zetten in de praktijk.

De auteur
Bart Derwael is Licentiaat Communicatiewetenschappen (KULeuven), zaakvoerder van Panenka communication, opiniemaker (onder andere op Knack.be) en publicist. Voor de Vlaamse overheid leidde hij meerdere (participatie)projecten in goede banen. Met Panenka communication organiseert hij ook workshops voor organisaties, overheden en wakkere burgers die aan de slag willen met participatie.

Meer info of het boek bestellen? Surf naar http://politeia.be/article.aspx?a_id=PRAKTI154V.

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring