Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Op safari naar je werk. Blijven werken met de glimlach na je vijftigste

Gepost op 23/10/2007


Auteur: Mark Claus; Uitgeverij: Lannoo; 288 blz

Langer werken is actueel. In Nederland en België staat het op de politieke agenda. In Vlaanderen is het thema vaak in het nieuws door het generatiepact. Het roer van onze grote tanker, waar we met zijn allen op zitten, is aan het wenden. Zoals je weet duurt het een hele tijd voor die grote tankers daadwerkelijke gedraaid zijn. Maar de beweging is onmiskenbaar ingezet.

Als ervaren werknemer kun je vandaag niet meer stoppen met werken op je vijfenvijftigste. Zelfs op je zestigste stoppen zit er niet meer in. Vind je dat een grote ramp of valt het nog wel mee?

Onze maatschappij heeft duidelijk een probleem. Dat probleem heeft te maken met de kleuren grijs en groen. Er komen meer ouderen - dat is de vergrijzing - en er komen minder jongeren - dat is de ontgroening. Om dat probleem aan te pakken moet het roer radicaal om. Gelukkig groeit de maatschappelijke tendens om langer aan de slag te blijven.
Dit boek overtuigt je om dat probleem om te smeden tot een uitdaging. Het stimuleert je op je zoektocht naar een zinvolle vormgeving van het laatste trimester van je loopbaan. Het laat je mogelijkheden zien en zet je op weg, op jouw weg, de weg die jij zelf moet gaan.

Hoe stel je je op? Wat wil je nog bereiken? Hoe zorg je voor een goede balans tussen leven en werken? Hoe ga je demotivatie, miskenning, achterop raken en andere bedreigingen te lijf?

Mark Claus maakt naam met inspirerende boeken, op maat geschreven van wie net met pensioen is of er zich op voorbereid: Het geheim van een succesvol pensioen, en het geschenkboekje Hartelijk gepensioneerd, dat verscheidene keren is herdrukt. Hij begeleidt al jarenlang oudere werknemers en mensen die zich voorbereiden op hun pensioen. Sinds hij zelf met pensioen is voegt hij de daad bij het woord: als schrijver begon hij aan een nieuwe carrière..

Technische info:
Paperback
€ 19,95
288 pagina's
ISBN 978 90 209 7212 2


Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring