Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Werken met vrijwilligers

Gepost op 30/01/2013


Werken met vrijwilligers Het Handboek Werken met vrijwilligers werd volledig herwerkt. Het handboek kreeg een nieuwe overzichtelijke structuur in vier delen.

Het eerste deel focust op de praktijk: hoe kan je vrijwilligerswerk tot een succesverhaal maken binnen je organisatie? Wat zijn nieuwe inzichten op het vlak van vrijwilligersmanagement? De theoretische kaders zijn aangevuld met praktische suggesties. Deze zetten de theorie om in de dagelijkse praktijk. In een tweede deel is er aandacht voor de regelgeving. De Vrijwilligerswet vormt hierbij het referentiekader. De regeling wordt haarfijn uitgelegd en ge´nterpreteerd. Ook meer specifieke topics die aan de Vrijwilligerswet gerelateerd zijn, zijn in dit deel terug te vinden. Het derde deel biedt antwoorden op concrete vragen uit de praktijk over de toepassing van de regelgeving. Omdat hier een zelfde indeling gebruikt wordt als in deel twee, kan je in een handomdraai het antwoord op je vraag terugvinden. Het vierde deel ten slotte biedt een leidraad voor de concrete ondersteuning van de vrijwilligers, de organisaties en het vrijwilligerswerk.

Op de nieuwe cd-rom vind je allerhande achtergrondinformatie bij het handboek. Naast een aantal visieteksten vind je op deze cd-rom de wetgeving waarbij je in het papieren handboek meer duiding leest en achtergrondinformatie bij die wetgeving. Ten slotte zijn er ook enkele modelformulieren die jij en je vrijwilligers vrij kunnen gebruiken.

Meer informatie

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring