Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Dementie: van begrijpen naar begeleiden. Een handboek voor referentiepersonen dementie en andere betrokkenen.

Gepost op 24/08/2012


Met dit handboek richt het Expertisecentrum dementie Vlaanderen vzw zich tot referentiepersonen dementie en andere betrokken hulpverleners.

Dementie: van begrijpen naar begeleiden. Een handboek voor referentiepersonen dementie en andere betrokkenen.
 
Met dit handboek richt het Expertisecentrum dementie Vlaanderen vzw zich tot referentiepersonen dementie en andere betrokken hulpverleners. Het is een tastbare neerslag van de vele inzichten en instrumenten die deelnemers aan de opleiding tot referentiepersoon meekrijgen.
 
Dit handboek belicht vanuit verschillende invalshoeken de begeleiding van personen met dementie en hun omgeving.  Zowel referentiepersonen dementie, als leidinggevenden en medewerkers in de thuiszorg, in dagverzorgingscentra en woonzorgcentra, geneesheren, mantelzorgers en alle hulpverleners zullen door middel van dit boek gevoed  worden met zowel wetenschappelijke als praktijkgerichte evidentie. Het is een praktische inspiratiebron om te komen tot een goed onderbouwd en verantwoord dementiebeleid. 
 
Er wordt geput uit de rijkdom van Vlaamse initiatieven en goede praktijken rond dementie, zonder buitenlandse expertise uit het oog te verliezen. De auteurs hebben stuk voor stuk hun autoriteit opgebouwd vanuit onderzoek en/of  vanuit hun nauwe betrokkenheid in de praktijk van de begeleiding.  Het basisboek werkten onder meer geschreven door Jurn Verschraegen, Patricia Wildiers, Patrick Verhaest, An Haekens, Jelle van den Ameele, Lieve Lemey, Annemie Van Neck, Jan De Lepeleire, Mieke Vermandere & Birgitte Schoenmakers.
 
Het handboek is uitgegeven bij Politeia en kost € 49.
Ravensteingalerij 28
1000 brussel
tel +32 (0)2 289 26 17
fax +32 (0)2 289 26 19
tine.mous@politeia.be
www.politeia.be


Bijlagen:
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring