Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Fundamentele rechten van ouderen

Gepost op 17/11/2011


Fundamentele rechten van ouderenAuteurs: Paul De Hert (ed.), Nathalie Van Leuven (ed.) | oktober 2011 | ISBN 978-94-0000-238-8 | xvi + 204 blz. | paperback

Ouder worden is anders worden. Het brengt soms veranderingen en aanpassingen met zich mee. Wat is de leefsituatie van de Vlaamse ouderen? Ook op juridisch vlak zijn er een heel aantal specifieke vragen voor ouderen. In de eerste plaats rijst de vraag in welke mate de mensenrechten ouderen kunnen beschermen tegen misbruiken. Volstaat het internationaal kader van de mensenrechten of is er nood aan een nieuw verdrag over de fundamentele rechten van ouderen? Zelfs al gelden mensenrechten ook voor ouderen, in de praktijk blijken er heel wat struikelblokken te bestaan om deze rechten af te dwingen.
Ouderen hebben recht op inspraak. Is dit voldoende geregeld en bestaat deze inspraak effectief? Welke bescherming biedt het recht op privacy in de specifieke context van de woonzorgcentra?
De bedoeling van dit boek is de problematiek van het ouder worden te bestuderen vanuit het perspectief van de fundamentele rechten en een eerste dialoog te organiseren tussen ouderen, academici en het werkveld.

Met bijdragen van Paul De Hert, Alexander Hoefmans, Eugenio Mantovani, Mie Moerenhout, Geert Roggeman, Nathalie Van Leuven, Lien Van Malderen, Lieve Vanderleyden en Mariette Verrycken.


Je kan het boek o.a. hier aankopen.
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring