Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Inspiratiegids Dementievriendelijke gemeenten

Gepost op 27/10/2011


Beter leren omgaan met dementie is een uitdaging voor de hele samenleving. Op dementie rust immers nog steeds een groot taboe. Vooroordelen en clichés bepalen het beeld dat de meeste mensen hebben van deze ziekte. Dementie verhindert deelname aan het sociale leven en isoleert niet alleen de dementerende maar ook zijn familie. Vaak vergruist dan ook het contact tussen een persoon met dementie, zijn naasten en de lokale gemeenschap.

 
Lokale besturen willen op hun beurt hun gemeenten leefbaar maken en stimuleren tot een warme samenleving. Maar streven naar een dementievriendelijke gemeente gaat niet vanzelf.
De Koning Boudewijnstichting en de VVSG bundelden daarom een reeks goede praktijkvoorbeelden in een inspiratiegids ‘Dementievriendelijke gemeente’. Deze publicatie wil een prikkelende etalage zijn van grote en kleine projecten. Elk project wordt voorgesteld volgens een vast stramien: waarom is een project inspirerend? Hoe ga je van idee naar project? Wie neemt er deel en hoe verloopt het in de praktijk? Wat zijn nuttige lessen die je uit het project kunt trekken?


Bijlagen:
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring