Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Als sterven tot het leven behoort

Gepost op 30/11/-0001


Als sterven tot het leven behoortEen praktische handleiding voor de hulpverlener in de palliatieve zorg. H.Clement, D.Aerts, L.Vanderlinden, M.Van Royen & K.Willems, 2004

LannooCampus

Naamsesteenweg 203

3100 Heverlee

e-mail: info@lannoocampus.be

www.lannoocampus.com

 

Dit boek biedt een praktische en concrete handleiding, door enerzijds een overzicht te geven van belangrijke aspecten binnen de psychosociale hulpverlening in palliatieve situaties en anderzijds de confrontatie aan te gaan met de concrete realiteit van de belevingswereld van de palliatieve persoon, zijn familie en betekenisvolle derden. Het vertrekt heel bewust van de visie dat een persoon die in een palliatieve situatie verkeert meer is dan een palliatieve patiënt. Naast ‘zieke’ is hij ook een individu met een eigen karakter, een specifieke geschiedenis, realisaties, waarden en noden. Hij maakt deel uit van een familiaal en sociaal netwerk waarbinnen een voortdurende en wederkerige beïnvloeding heerst.

Het boek richt zich in eerste instantie naar sociaal werkers die binnen de thuiszorg, ziekenhuizen, palliatieve eenheden, rust- en verzorgingstehuizen, palliatieve netwerken,... geconfronteerd worden met palliatieve situaties.

Het is ook geschikt voor gebruik in de opleidingen maatschappelijk werk en sociale verpleegkunde. Door de taken, mogelijkheden en aanpak van de sociaal werkers te belichten, biedt dit boek aan de eerder medisch gerichte hulpverleners een basis tot goede verstandhouding en samenwerking.Je kan het boek o.a. hier aankopen.
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel