Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

De Sociale Staat van Vlaanderen 2011

Gepost op 17/06/2011


De Sociale Staat van Vlaanderen 2011 is de tweede bijdrage in een meerjarig onderzoeksprogramma. De origine ligt bij het Vlaams Parlement dat vroeg om tweejaarlijks een synthetische analyse en evaluatie te maken van de maatschappelijke toestand in Vlaanderen.

De Vlaamse Regering belastte de Studiedienst van de Vlaamse Regering (SVR) met de coördinatie van deze opdracht. Voor de uitvoering van het programma vormt SVR een onderzoeksnetwerk met wetenschappers van Vlaamse universiteiten en hogescholen. In 2009 werd een eerste uitgave van de Sociale Staat van Vlaanderen voorgesteld. Toen was de ontwikkeling van de leefsituatie in Vlaanderen over de voorbije 25 jaar de centrale invalshoek.

In de Sociale Staat van Vlaanderen 2011 staat de leefsituatie van het individu  in internationaal perspectief centraal. Zeven aspecten van de leefsituatie komen aan bod:
  • onderwijs en opleiding
  • werk en arbeidsparticipatie
  • inkomen en armoede
  • gezondheid en zorg
  • wonen en woonomgeving
  • sociale, maatschappelijke en politieke participatie
  • mobiliteit
Het is de bedoeling de gelijkenissen en verschillen tussen de leefsituatie in Vlaanderen en in andere Europese landen en regio’s te beschrijven en verklaren onder meer door de politiekinstitutionele, de macro-economische, de sociaaldemografische en de sociaal-culturele context.

Presentaties van de studiedag 16.06.2011 (Vlaams Parlement)
Meer informatie:
Studiedienst van de Vlaamse Regering:
Lieve Vanderleyden
02/553 4133
Marc Callens
02/553 4196
Jo Noppe
02/553 4759 


Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel