Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Het ABC van de mantelzorg. Van administratieve rompslomp tot zelfzorg

Gepost op 16/06/2011


Het ABC van de mantelzorg. Van administratieve rompslomp tot zelfzorgAuteur: CM Ziekenzorg (Bea De Rouck); Uitgeverij Davidsfonds, ISBN 9789058267955; 160 blz; 16,50

Hulpbehoevende ouders in huis nemen, zorgen voor een chronisch zieke partner of voor een gehandicapt kind. Mantelzorgers nemen vrijwillig en onbetaald de zorg op voor iemand uit hun omgeving die niet meer voor zichzelf kan zorgen. Het schenkt voldoening om iets terug te doen voor iemand van wie je houdt, maar het is ook een engagement dat veel tijd vraagt en ongemakken met zich meebrengt. Hoe hou je het als mantelzorger vol? Wat wordt er van je verwacht? Hoe wordt alles wettelijk geregeld?
 
In  Het ABC van de mantelzorg vind je een antwoord op al je vragen. Het boek geeft van A tot Z heldere uitleg over de essentie van mantelzorg. Over de administratieve rompslomp, de juridische en financiële aspecten, de hulpmiddelen en de tegemoetkomingen waar je gebruik van kunt maken. Over termen als eerstelijnszorg, zorgverlof en zorgenplan. Ruime aandacht gaat ook naar de emotionele, relationele en ethische aspecten van mantelzorg.
 
In dit toegankelijk en overzichtelijk werk bespreekt Bea De Rouck alle aspecten van de zorg die mantelzorgers op zich nemen.  Het ABC van de mantelzorg is een onmisbare leidraad voor mantelzorgers en hun omgeving. Met een voorwoord van CM Ziekenzorg, die voor de belangen van mantelzorgers opkomt. 

Het boek werd gepubliceerd met medewerking van CM Ziekenzorg.
Je kan het boek o.a. hier aankopen.
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel