Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Zorg aan zet. Ethisch omgaan met ouderen

Gepost op 06/01/2011


Zorg aan zet. Ethisch omgaan met ouderenGoede zorg respecteert de waardigheid van zowel degene die ze ontvangt als van degene die ze geeft. Dit in de praktijk omzetten is een hele uitdaging. Zorg aan zet gaat die uitdaging aan. Het boek maakt delicate ethische vragen waarmee wij allen als oudere, als hulpverlener, als mantelzorger worden geconfronteerd eindelijk bespreekbaar.

Auteur :
Gastmans Chris, meer info
Vanlaere Linus, meer info

Prijs :
€ 22.50

Omschrijving :

Waardigheid. Een groot woord. Maar hoe kunnen we op gepaste wijze reageren wanneer een oudere in zijn bed plast en zich diep aangetast weet in zijn waardigheid? Op welke manier kunnen we omgaan met onze demente moeder die intimiteit zoekt bij een medebewoner? Komen we tussen omwille van haar waardigheid? Hoe vullen we waardig sterven in wanneer een oudere met dementie schriftelijk heeft verklaard dat hij dood wil als hij zijn kinderen niet meer herkent?

LINUS VANLAERE is ethicus binnen de Groepering van Voorzieningen voor Ouderenzorg vzw en wetenschappelijk medewerker in sTimul: zorg-ethisch lab vzw. CHRIS GASTMANS is als buitengewoon hoogleraar verbonden het Centrum voor Biomedische Ethiek en Recht (K.U.Leuven). Hij is tevens ethisch adviseur van Zorgnet Vlaanderen. Zorg aan zet is een volwaardige opvolger voor het vorige werk van deze auteurs Cirkels van zorg.

ISBN nummer :
978 90 5826 743 6Je kan het boek o.a. hier aankopen.
Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring