Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse Ouderenraad

Je rechten bij erfenis

Gepost op 22/10/2010


Een nauwe verwant die sterft: je zit in zak en as, maar dan beginnen de zorgen nog maar. Je erft, of je erft niet. Wie gaat de begrafenis betalen? Wat met ziekenhuiskosten? En hoe zit dat met onderhoudsplicht? In dit boek van Liliane Versluys krijgt u informatie over je rechten op diverse domeinen.

Je hebt geen zin om notarissen af te schuimen, en je bent er eigenlijk ook niet voor in de stemming.
Je rechten bij erfenis brengt alle informatie samen die je elders niet, of slechts her en der verspreid, vindt. Het boek geeft een aantal duidelijke schema's die je helpen bij het bepalen van je wettelijke erfrecht. Het gaat in op vragen als: kan je de verdeling van je nalatenschap zelf regelen, en hoe gebruik je daarbij huwelijkscontracten, schenkingen en testamenten? Hoe is de verdeling van een nalatenschap wettelijk en praktisch geregeld? Wanneer heb je een notaris of een advocaat nodig? Hoe zit het met de belastingen op erven en schenken, de zogenaamde 'successie'- en 'schenkingsrechten'?
De auteur besteedt ook aandacht aan de manier waarop je je afscheid zelf kan voorbereiden, aan de schikkingen die je kunt treffen over de behandeling tijdens je laatste ziekte, de bestemming die je je lichaam en je organen wil geven, enz. Aspecten uit de sociale zekerheid zoals wezenbijslag en overlevingspensioen, uitleg over de kosten van sterven en erven, en enkele modelteksten vervolledigen het boek.
 
isbn: 9789064455162 ·
494p. 
prijs: € 32.50
 
Auteur: Liliane Versluys


Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring