Verkleinen Herinitialiseren Vergroten
Zoek naar:
Pers Literatuur English Contact
 logo
Vlaamse Ouderenraad Lokaal Actualiteit Info 60+ Beleid Ouderenweek Fotodatabank
Vlaamse OuderenraadJe bent hier: beleid welzijn en zorg

Oproep: startschot voor hervorming eerstelijnszorg in Vlaanderen

Gepost op 14/07/2017

Oproep: startschot voor hervorming eerstelijnszorg in VlaanderenOm de eerstelijnszorg in Vlaanderen beter voor te bereiden op het geven van geďntegreerde en multidisciplinaire zorg aan personen met een chronische zorgnood, wordt de organisatie van de eerstelijnszorg in Vlaanderen aangepast. Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, gaf hiervoor het startschot met een oproep tot het vormen van eerstelijnszones.

“Om deze hervorming tot leven te brengen lanceren we een oproep aan lokale besturen en zorgaanbieders uit de welzijns- en gezondheidszorg om gezamenlijk eerstelijnszones op te zetten. Deze zones behelzen ongeveer 75 000 tot 125 000 inwoners en worden aangestuurd door een Zorgraad.” Er zijn reeds 2 pilootprojecten van eerstelijnszones die de weg banen voor deze oproep en er zullen transitiecoaches aangesteld worden om de betrokken actoren op het terrein te begeleiden bij de gesprekken en vorming van de eerstelijnszones.

Lokale besturen, zorg- en welzijnsvoorzieningen en hulp- en zorgverleners worden aangespoord zones af te bakenen van circa 100 000 Vlamingen. Voorstellen kan je indienen tot 31 december 2017. Voor de oprichting van eerstelijnszones voorziet de Vlaamse overheid ongeveer 10 miljoen euro.

Meer informatie
Meer informatie over de hervorming van de eerstelijnszorg in Vlaanderen:
- www.zorg-en-gezondheid.be/startschot-voor-hervorming-eerstelijnszorg-in-vlaanderen
- www.vlaamse-ouderenraad.be/beleid/artikel.php?pub_id=4746

Ga terug naar de startpagina
Vlaamse Ouderenraad vzw - Broekstraat 49-53 - 1000 Brussel - Privacyverklaring